V Indonézii spozorovali dve mláďatá vážne ohrozeného druhu nosorožca

0
A turn off onto a side-road in South Africa’s Hluhluwe Game Reserve brought us face-to-face with a troop of young male Rhinos. The group was displeased to have their grazing turf invaded, and proceeded to line up together and face-off with us. We quickly retreated, acknowledging their claim to that particular stretch of road.
Ilustračná snímka. Foto: unsplash/@kevinfolk

Indonézske úrady spozorovali v národnom parku na indonézskom ostrove Jáva dve mláďatá takmer vyhnutého nosorožca jávskeho. Informovala o tom v nedeľu agentúra AFP.

Obe mláďatá sa podarilo zachytiť tzv. fotopascami spolu s ich matkami. Viac ako 100 skrytých kamier nainštalovali pracovníci medzi marcom a augustom, uviedli vládny predstavitelia.

Nosorožec jávsky (Rhinoceros sondaicus) je takmer vyhynutým druhom. Vo voľnej prírode žijú tieto zvieratá už iba na polostrove Ujung Kulon v rovnomennom národnom parku, ktorý je od roku 1991 na zozname svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Dovedna na svete žije len 74 jedincov.

Predstaviteľ indonézskeho ministerstva pre životné prostredie uviedol, že tento objav prináša “veľkú nádej” pre budúcnosť tohto kriticky ohrozeného druhu.

- Reklama -