Otváracie hodiny v baroch, obmedzenie počtu návštevníkov… Veľké holandské mestá zavádzajú prísnejšie opatrenia

0
Ženy kráčajú okolo mestského vozidla s upozornením v štyroch jazykoch o dodržiavaní sociálnej vzdialenosti počas koronavírusovej pandémie v Amsterdame. Foto: TASR/AP

Prísnejšie zdravotnícke opatrenia sa zavedú v Amsterdame, Rotterdame a ďalších veľkých holandských mestách na pozadí obáv z druhej vlny koronavírusovej pandémie. Oznámila to v piatok holandská vláda, z ktorej vyhlásenia cituje tlačová

V postihnutých oblastiach budú musieť reštaurácie a bary uzavrieť svoje prevádzky o jednej v noci, pričom skupiny hosťov nebudú môcť zahŕňať viac než 50 osôb – vonku či vo vnútri.

Organizátori budú musieť predložiť žiadosti o usporiadanie väčších podujatí, ako sú napríklad hudobné koncerty. V Amsterdame budú v noci uzatvorené aj parky, aby sa tak predišlo nelegálnemu organizovaniu večierkov.

Reštrikcie vstúpia do platnosti v nedeľu večer.

Holandský premiér Mark Rutte. Foto: TASR/AP

Príslušné úrady zaznamenali za uplynulých 24 hodín takmer 2000 nových prípadov infekcie Covid-19, čo pre Holandsko predstavuje rekordnú bilanciu.

Napriek zvyšujúcemu sa počtu nakazených holandské nemocnice momentálne nehlásia preplnenosť. Holandský premiér Mark Rutte vyzval obyvateľov, aby dodržiavali predpísané opatrenia a zdôraznil, že je to jediná cesta k porazeniu pandémie.

- Reklama -