Baránek: Matovič je veľmi bohatý premiér, takého sme ešte nemali

1
Politický analytik Ján Baránek (Autor: Facebook)

Najbohatší predseda vlády? Premiér Matovič opakuje, že nevie a ani ho nezaujíma,  kde jeho manželka investovala možno až desať miliónov eur a či nedošlo k jej zvýhodneniu oproti iným veriteľom spoločnosti Arca Capital, ak jej peniaze vyplatili predtým, než požiadali súd o dočasnú ochranu pred veriteľmi. Politický analytik Ján Baránek na otázku ParlamentnéListy.sk, či je to správna reakcia premiéra, vyhlásil: „To je veľmi bohatý premiér, takého sme ešte nemali…”

Veriteľom spoločnosti Arca Capital ostali zatiaľ oči pre plač. Spoločnosť totiž požiadala súd o dočasnú ochranu pred veriteľmi, vraj pre koronu. Šéf investičnej skupiny podľa týždenníka Plus 7 dní priznal, že veritelia a investori nedostanú všetko späť, niektorí dostanú možno len omrvinky. To sa však nemá týkať Pavlíny Matovičovej, ktorá tam mala mať až desať miliónov a  vybrala ich pred súdom nariadenou ochranou spoločnosti.

Reakcia premiéra Matoviča? Stále rovnaká: „Štrnásť rokov sa absolútne nemiešam do toho, kam sa Pavlínka rozhodne investovať, a túto tradíciu budem poctivo dodržiavať naďalej. A keď to nezaujíma mňa, nevidím prinajmenší dôvod, aby to zaujímalo niekoho iného,“ uvádza premiér.

Premiér Igor Matovič a jeho manželka Pavlína Foto: Facebook/Igor Matovič

Je toto naozaj šťastná odpoveď na takú citlivú otázku? Politický analytik Ján Baránek si to nemyslí. 

„Pokiaľ sú až takí bohatí, že ho nezaujíma, kde manželka investuje milióny, tak klobúk dole, to je veľmi bohatý premiér, takého sme ešte nemali. Toto je úplne najhorší argument, aký mohol použiť, lebo ním podráždil veľmi veľa ľudí. Ako manžel sa nezaujímal o to, kde manželka dala milióny eur? Veď tu ľudia žijú z ruky do huby a rodiny sa radia, kam dajú každé euro, a on nevie, čo manželka urobila s miliónmi eur??? To je úplná necitlivosť a nemá to empatiu, nič. V tejto sociálnej situácii, ktorá je na Slovensku a ktorá nás ešte čaká, také niečo je vrchol  cynizmu,” skonštatoval pre ParlamentnéListy.sk analytik Ján Baránek a spýtal sa: „To aké majú manželstvo?”

Matovičovci. Archívna snímka. Foto: TASR

Prinesieme: Čo to presne znamená, ak dá niekto pred krachom spoločnosti, respektíve pred dočasnou súdnou ochranou niekomu tip na výber svojej investície? Pre ParlamentnéListy.sk tému podrobne vysvetlí už zajtra, v sobotu 19. 9. ekonóm Ján Šebo

- Reklama -

1 komentár

  1. Na Slovensku je bežné, že peniaze v domácnosti spravujú ženy. Ja sa tiež nestarám čo robí manželka s peniazmi. Nie sú to síce milióny, ale robí si čo chce. Občas kúpi auto, ktoré sa mi nepáči, ale čo už?

Comments are closed.