VIDEO Matovičova manželka vraj investovala do firmy, ktorá je po pandémii v problémoch. Smer podáva trestné oznámenie

0
Predseda strany Smer – sociálna demokracia Robert Fico. Foto: TASR

Opozičný Smer-SD vo štvrtok podáva trestné oznámenie na spoločnosť Arca Capital Slovakia pre podozrenie zo spáchania trestného činu zvýhodňovania veriteľa voči rodine premiéra Igora Matoviča (OĽANO). Na štvrtkovej tlačovej konferencii pred budovou parlamentu o tom informoval predseda strany Robert Fico (Smer-SD).

Fico sa odvoláva na medializované informácie, že manželka premiéra mala vložiť do tejto spoločnosti veľkú sumu peňazí, pričom sa hovorí o sume desať miliónov eur. Spoločnosť má podľa Fica vážne problémy a veritelia, ktorí do nej investovali, by podľa neho nemali byť uspokojení. Spoločnosť preto mohla zvýhodňovať niektorých svojich klientov. Keďže rodina Matoviča v tejto situácii mlčí, strana má podozrenie, že bola zvýhodnená na úkor iných veriteľov.

„Chceme len vedieť, čo sa stalo, nič iné. Neobviňujeme rodinu Matovičovcov, ani manželku Igora Matoviča. Nám je len čudné, že mlčia a nič nehovoria a chceme vedieť, kde je pravda,” priblížil Fico.

https://www.facebook.com/robertficosk/videos/1514652115591184/
VIDEO: Fico sa odvoláva na medializované informácie, že manželka premiéra mala vložiť do tejto spoločnosti veľkú sumu peňazí, pričom sa hovorí o sume desať miliónov eur. Zdroj: Facebook/Robert Fico

Expremiér Peter Pellegrini (nezaradený) v stredu (16. 9.) reagoval na kauzu podobne kriticky. Majetok premiéra a jeho rodiny spochybňovať nechcel. Poznamenal však, že mohlo dôjsť k situácii, keď Matovičova rodina mohla mať informácie, že v spoločnosti dôjde ku krachu a svoje investované peniaze stihla vybrať, čím okradla spoluinvestorov. „Netvrdím, že to tak bolo,” poznamenal s tým, že ho však zaskočila reakcia Matoviča na zverejnené informácie.

Matovič ešte v stredu reagoval na medializované informácie tým, že od roku 2006 má s manželkou rozdelené bezpodielové spoluvlastníctvo manželov.

predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) Foto: TASR

„Odvtedy sa nestarám do toho, kde má moja manželka uložené peniaze,” povedal. „Čo si moja manželka urobí s riadne zdanenými peniazmi, mi je úplne jedno. Je to jej slobodné rozhodnutie a vám to musí byť štyrikrát jedno, lebo vás do toho absolútne nič,” reagoval na otázku, či je pravda, že jeho manželka vložila do investičného fondu spoločnosti peniaze.

„Štrnásť rokov sa nepýtam mojej manželky, do čoho investuje alebo akým spôsobom má uložené peniaze. Možno je to pravda, možno nie,” dodal.

- Reklama -