Pellegrini: Matovič vnáša do riadenia štátu chaos, pandémia si žiada lídra

0
Peter Pellegrini (Hlas-SD) Foto: TASR

Expremiér Peter Pellegrini (nezaradený) upozorňuje na chaos, ktorý do riadenia štátu podľa neho vnáša predseda vlády Igor Matovič (OĽANO). Skonštatoval to na stredajšej tlačovej konferencii. Prijaté protiepidemiologické opatrenia podľa neho majú byť jasné a zrozumiteľné. Zdôraznil, že druhá vlna pandémie si žiada, aby štát riadil líder, a nie administrátor sociálnych sietí. Ak premiér nezvláda dôstojne riadiť štát, mal by podľa neho odovzdať funkciu niekomu, kto bude schopný vyviesť Slovensko z nastupujúcej krízy.

„Predseda vlády do riadenia štátu opakovane a neustále vnáša chaos. Čo platilo včera, dnes už neplatí a nikto ani netuší, s čím príde poobede a čo bude platiť od budúceho rána,” uviedol Pellegrini. Medzi občanmi podľa neho vzrastá nedôvera v opatrenia štátu a jeho autoritu. Označil to za nebezpečné. Poukázal na prieskum, ako ľudia vnímajú potrebu nosenia rúšok. Pýta sa, ako majú uveriť potrebe ich nosenia na svadbách či pohreboch, keď vidia premiérove fotky zo svadby bez rúšok.

Dodal, že ak premiér nezvláda dôstojne riadiť Slovensko, mal by sa poďakovať občanom za dôveru. „Nech odovzdá tento kľúčový post v štáte niekomu, kto bude opäť v ľuďoch vzbudzovať dôveru a bude schopný prijímať jasné zrozumiteľné opatrenia na vyvedenie Slovenska z nastupujúcej krízy,” povedal.

Uviedol tiež, že pred niekoľkými mesiacmi sa Matovič zbavil zodpovednosti za boj s koronakrízou a všetko “hodil” na ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO). Podotkol, že premiér na začiatku pandémie hovoril o potrebe striktného dodržiavania rozhodnutí odborníkov, epidemiológov a infektológov, nikto ich nemohol spochybniť a v súčasnosti sám premiér pod tlakom verejnosti mení rozhodnutia ministra zdravotníctva a pandemickej komisie. Pýta sa, ktorý postoj premiéra platí.

Poukázal tiež na Matovičove statusy na sociálnej sieti. „Ak sme naozaj na pokraji alebo už v druhej vlne pandémie, tak si to opäť vyžaduje, aby Slovensko riadil líder, a nie administrátor sociálnych sietí,” povedal. Matovič podľa neho nie je reálny premiér a viac sa venuje sociálnej sieti, odpovediam, reakciám či anketám ako tomu, aby prijímal rozumné rozhodnutia a aby ho rešpektovali aj občania.

- Reklama -