Křetínský a Tkáč chcú zvýšiť svoj podiel v nemeckom veľkoobchode Metro

0
Metro

Daniel Křetínský a Patrik Tkáč chcú zvýšiť svoj podiel v nemeckom veľkoobchode Metro. Akcionárom ponúkli dobrovoľné prevzatie, pričom za kmeňovú akciu ponúkajú 8,48 eura a za prioritnú akciu 8,87 eura, uviedla ich spoločnosť EP Global Commerce (EPGC) v nedeľu (13. 9.) večer. Firma vlastní necelých 30 % v Metre a ponukou chce podiel zvýšiť nad túto hranicu. „EP Global Commerce nepredpokladá, že by po vykonaní ponuky na prevzatie vlastnila viac než 50% hlasovacích práv.”

EP Global Commerce naposledy zvýšila svoj podiel v Metre v novembri 2019, konkrétne zo 17,5% na 29,99%. Vtedy kúpila väčšinu podielu nemeckej rodinnej firmy Haniel, ktorý predtým predstavoval 15,2%. EP Global Commerce si tiež ponechala opciu na kúpu zvyšných akcií Metra vo vlastníctve skupiny Haniel.

Křetínský a Tkáč prostredníctvom holdingu EPGC podali ponuku na prevzatie Metra už v lete 2019, ale vtedy sa im nepodarilo prekročiť požadovanú minimálnu hranicu. Vtedy ponúkali za kmeňovú akciu 16 eur a za prioritnú akciu 13,80 eura. Proti prevzatiu sa postavilo vedenie Metra a označilo ponuku za nízku a neprimeranú.

- Reklama -