AstraZeneca obnovila testovanie vakcíny proti ochoreniu COVID-19

0
Na snímke dobrovoľníčka počas prebiehajúcich klinických testov vakcíny proti koronavírusu. Foto: TASR/AP

Britsko-švédska farmaceutická spoločnosť AstraZeneca v sobotu oznámila, že obnovila klinické testovanie očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19. Firma na to dostala súhlas od britských regulačných úradov po prestávke, spôsobenej ochorením britského dobrovoľníka. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

„Klinické testovanie vakcíny proti koronavírusu označovanej ako AZD1222, ktorú vyvíja firma AstraZeneca spoločne s Oxfordskou univerzitou, sa v Spojenom kráľovstve obnovilo po potvrdení britského Úradu pre reguláciu liekov (MHRA), že je testovanie bezpečné,” uviedol farmaceutický gigant vo vyhlásení.

AstraZeneca prerušila klinické testy vakcíny proti koronavírusu po tom, čo sa u jedného z účastníkov prejavili vedľajšie účinky, uviedla v utorok 8. septembra hovorkyňa spoločnosti Michele Meixellová, ktorú citovala agentúra DPA.

Firma AstraZeneca na vývoji vakcíny spolupracuje so spomínanou Oxfordskou univerzitou. Koncom augusta začala s finálnou treťou fázou klinických testov, ktoré sa konajú v Británii, Brazílii, Spojených štátoch a Juhoafrickej republike. Meixellová uviedla, že AstraZeneca testovanie v dôsledku incidentu, ku ktorému došlo u pacienta v Británii, dobrovoľne prerušila.

- Reklama -