V Nitre zomrel 65-ročný muž, dôvodom bol COVID-19

0
covid-19, coronavirus, virus
Koronavírus, ilustračná snímka. Foto: Pixabay

Na Slovensku pribudlo ďalšie, v poradí 38. úmrtie v súvislosti s ochorením COVID-19. „Zosnulý je 65-ročný muž, ktorý skonal 5. septembra vo Fakultnej nemocnici v Nitre, pitva potvrdila úmrtie na pľúcnu formu ochorenia COVID-19,” potvrdila hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

Na Slovensku je v súčasnosti 2134 aktívnych prípadov ochorenia. Od prepuknutia pandémie doteraz identifikovali 5252 prípadov nákazy novým koronavírusom, z ochorenia sa zotavilo 3081 ľudí. Počet aktívnych prípadov je 2134, pričom 186 z nich pribudlo vo štvrtok (10. 9.).

V nemocnici je hospitalizovaných 94 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19, na jednotke intenzívnej starostlivosti je 15 pacientov, osem potrebuje umelú pľúcnu ventiláciu.

V dôsledku zhoršujúcich sa čísiel a nárastu infikovaných v piatok pandemická komisia navrhla výrazne sprísniť protiepidemické opatrenia. Týkajú sa napríklad zníženia počtu osôb na verejných podujatiach, predĺženia nosenia rúšok v školách, rovnako tak rozšírenia takzvaných červených okresov s nepriaznivou epidemiologickou situáciou. Pandemická komisia tiež navrhuje uzavrieť hranice s Ukrajinou a zaradiť Českú republiku na takzvanom semafore medzi červené krajiny, ako následok rekordného nárastu nakazených v ČR.

- Reklama -