Útočník z Birminghamu predstúpil pred súd

0
Policajt a policajné autá pri policajnom kordóne na ulici Irving Street v Birminghame 6. septembra 2020, kde pobodali niekoľko ľudí v centre mesta. Foto. TASR/AP

Prostredníctvom videokonferencie predstúpil v stredu pred súd 27-ročný Zephaniah McLeod obvinený z jednej vraždy a sedemnásobného pokusu o vraždu v spojitosti so sériou víkendových útokov v Birminghame. Informovala o tom agentúra AFP.

McLeod sa pred súdom k svojej vine alebo nevine nevyjadril a prehovoril, len aby potvrdil svoje osobné údaje. Do ďalšieho súdneho vypočúvania, ktoré je naplánované na štvrtok, zostane vo väzbe.

Obvineného zadržali v pondelok v skorých ranných hodinách v Birminghame. Útoky, ktoré sa odohrali v noci zo soboty na nedeľu, si vyžiadali jednu obeť a troch vážne zranených.

Útok neprežil 23-ročný muž, ktorý podľahol bodnému poraneniu na krku. Polícia uviedla, že jeho 23-ročný kamarát je naďalej v kritickom stave v nemocnici.

Dvadsaťdvaročná žena, ktorú útočník napadol v inej časti mestského centra, je taktiež v kritickom, ale stabilizovanom stave. Vo vážnom stave je v nemocnici hospitalizovaný aj muž vo veku 30 rokov.

Štyroch ďalších ľudí, ktorí počas útokov utrpeli zranenia, už z nemocnice prepustili.

Séria útokov sa odohrala v noci na nedeľu medzi 0.30 a 02.20 h miestneho času (01.30 – 03.20 h SELČ).

Birmingham je druhé najväčšie mesto Británie. Leží v grófstve West Midlands približne 200 kilometrov severozápadne od Londýna.

- Reklama -