Akadémia PZ bude mať novú prorektorku pre celoživotné vzdelávanie

0
Klaudia Marczyová Foto: Akadémia PZ

Novou prorektorkou pre celoživotné vzdelávanie Akadémie Policajného zboru (APZ) sa má stať Klaudia Marczyová. Rektorka akadémie Lucia Kurilovská ju na utorkovom stretnutí predstavila ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO). Po schválení nominácie akademickým senátom ju vymenuje do funkcie. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

Minister ocenil doterajšie pôsobenie policajnej akadémie, o ktorú je medzi študentmi veľký záujem. Zároveň očakáva, že si naďalej  udrží svoj kredit.

„V rukách policajnej akadémie je do veľkej miery budúcnosť policajného zboru, pretože odborne pripravení policajti môžu naštartovať nevyhnutné zmeny, ktoré zvýšia dôveryhodnosť a atraktívnosť polície,” skonštatoval.

Rektorka Lucia Kurilovská uistila ministra, že pedagógovia vo vzdelávaní sledujú najnovšie trendy a majú na zreteli čo najužšie prepojenie teórie a praxe. Ako uviedla, celoživotné vzdelávanie považuje za jednu z priorít.

Nová prorektorka má zastrešovať najmä oblasť ďalšieho vzdelávania s dôrazom na vzdelávanie policajtov. Víziou je klásť dôraz aj na vzdelávanie policajtov v oblasti domáceho násilia, počítačovej kriminality a vykonávania služobných zákrokov.

- Reklama -