Ako hlasovali sudcovia v senáte o Kočnerovi a Zsuzsovej? Predsedníčka Senátu Sabová k medializovaným informáciám: Sú nepravdivé

1
Na snímke vľavo Marian Kočner a vpravo jeho advokát Marek Para (Foto: TASR)

Ako hlasovali jednotliví členovia senátu v kauze Kočner? Denník N zverejnil po rozsudku túto informáciu: „V senáte 2T sú vážne názorové rozpory o tom, čo sa vlastne vo februári 2018 stalo a kto hovorí pravdu alebo nie. Kým predsedníčka senátu Ružena Sabová bola za odsúdenie Kočnera a Zsuzsovej, členovia senátu Rastislav Stieranka a Ivan Matel boli za oslobodenie.” Informácia o hlasovaní jednotlivých členov je pritom zo zákona neverejná. Ján Hrubala, predseda Špecializovaného trestného súdu, dnes pravidivosť tvrdení dokonca poprel.

Tu je stanovisko Jána Hrubalu: „Predsedníčka senátu JUDr. Ružena Sabová mi dňa 7. 9. 2020 oznámila, že „medializované informácie o hlasovaní sudcov o rozsudku, ktorý bol vyhlásený dňa 3. 9. 2020, sú nepravdivé“. Zároveň ma požiadala, aby som „zamedzil šíreniu nepravdivých správ zo súdneho spisu“. Zdôrazňujem, že výsledky hlasovania o rozsudku v trestných veciach sú zo zákona tajné. Špekulácie niektorých médií o tom, kto ako hlasoval, výrazne a bez opory v zákone zasahujú do osobného i profesijného života dotknutých sudcov. Žiadam preto médiá, aby sa zdržali ďalšieho šírenia ničím nepodložených tvrdení.”

- Reklama -

1 komentár

  1. Ha, ha, ha … to nemyslíte vážne? prečo sa potom tá phi_ča neozvala okamžite? Prečo jej to trvalo až doteraz? Mohla sa sama ohradiť voči tomu. Tu niečo smrdí!!! zrejme niekomu došlo, že prišlo k spáchaniu závažného trestného činu a že toto nemôže ostať bez potrestania. Inak celé je to vonku a tak by sa aj tak mala začať tým zaoberať polícia!!! A ak tá zistí, že prvotná informácia je pravdivá tak by sa vinník mal nájsť!!! Môžu na to použiť aj výpoveď samotného novinára, ak by odmietol udať zdroj. Tak by mohol čeliť obvineniu on sám!!! A to za zverejnenie informácie!!! Lebo ak je to raz trestné tak neznalosť zákona neospravedlňuje. A ani zákon o práve na informácie tu neobstojí, nakoľko daná informácia je tajná!!! Som zvedavý voči komu bude v tomto prípade vznesené obvinenie a kto bude za tento únik informácii v konečnom dôsledku niesť aj trestno právnu zodpovednosť a následky s tým spojené!!! Ak sa to pokúšajú týmto spôsobom zamiesť pod koberec tak to je potom cesta do pekla. To sa potom bude môcť zo spisov vynášať všetko a to beztrestne!!! Precedens tu totižto už bude, ako sa hovorí!!! To som na to veľmi zvedavý ako budú chcieť z tohoto vykľučkovať!!! Tak, že tak!!! Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.