Vo viacerých maďarských školách sa objavila koronavírusová nákaza

0
corona, coronavirus, virus
Koronavírus. Foto: Pixabay

Niekoľko škôl v Maďarsku v pondelok popoludní oznámilo, že je nútených zavádzať opatrenia po tom, čo sa u nich objavila nákaza novým druhom koronavírusu. Informoval o tom spravodajský server portfolio.hu, podľa ktorého však nie všetky školy reagovali okamžitým zatvorením.

V meste Polgár v Hajducko-bihárskej župe museli v súvislosti s ochorením na COVID-19 spôsobovaný novým druhom koronavírusu nariadiť úrady karanténu pre všetkých pedagógov a technických pracovníkov odborného učilišťa. Od pondelka tam prebieha on-line vyučovanie.

Na troch školách v juhomaďarskom Segedíne potvrdili testy nákazu v prípade 91 detí a 15 pedagógov. V uvedených inštitúciách zaviedli pre dotknuté triedy diaľkové vzdelávanie. Z tamojšieho gymnázia a základnej školy SZTE poslali domov žiakov jednej triedy pre podozrenie z nákazy.

V meste Kapuvár v Rábsko-mošonsko-šopronskej župe poslali do karantény 90 žiakov a 13 učiteľov Školského centra Vinceho Páliho Szenta. Rezort ľudských zdrojov zodpovedný aj za školstvo a operatívny štáb tam zatiaľ nenariadil mimoriadne prázdniny. V súčasnosti testujú tých, ktorí sú v karanténe. V prípade potvrdenia infekcie koronavírusom u viacerých budú prázdniny, alebo bude školský rok pokračovať v digitálnej forme vzdelávania.

- Reklama -