Najviac od začiatku pandémie: v Maďarsku pribudlo 510 prípadov

0
Kontrola maďarskej polície z hraničného priechodu Rajka Foto: TASR

V Maďarsku pribudlo v piatok 510 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, čo je najvyšší denný prírastok od začiatku pandémie. Na zdravotné komplikácie zomreli ďalší traja pacienti s chronickými ochoreniami. Informovala o tom v sobotu stránka koronavirus.gov.hu.

Počet pozitívne testovaných v Maďarsku už takmer dva týždne kontinuálne rastie. V utorok táto krajina hlásila 365 potvrdených prípadov nákazy, vo štvrtok 459; ešte minulý týždeň pribúdalo denne menej ako sto prípadov.

Celkový počet osôb s pozitívnym testom na koronavírus sa v Maďarsku zvýšil na 7892 a počet úmrtí stúpol na 624. Počet aktívnych prípadov infekcie je 3316, 3952 ľudí sa z ochorenia COVID-19 spôsobovaného koronavírusom SARS-CoV-2 vyliečilo.

V nemocniciach je hospitalizovaných 139 pacientov, z nich je deväť pripojených na pľúcnu ventiláciu.

V oficiálnej domácej karanténe je 16 438 ľudí.

Najviac nakazených je v Budapešti (3471), nasledujú Fejérska (498), Komárňansko-ostrihomská (358) a Zalianska župa (315).

Maďarsko od 1. septembra najmenej na mesiac uzavrelo svoje hranice pre zahraničných turistov. Maďarskí občania vracajúci sa zo zahraničia budú musieť ísť buď na 14 dní do karantény, alebo predložiť dva negatívne testy na prítomnosť koronavírusu, ktoré boli urobené s odstupom dvoch dní.

- Reklama -