Prokuratúra obviní 27-ročnú ženu z vraždy svojich piatich detí

0
Ilustračný snímka: Polícia Nemecko Foto: TASR/AP

Prokuratúra v nemeckom meste Wuppertal v piatok oznámila, že 27-ročnú ženu obviní z vraždy po tom, ako polícia vo štvrtok v jej byte našla jej päť mŕtvych detí, informovala agentúra AP.

Telá detí vo veku jeden až osem rokov našli v meste Solingen v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko na západe krajiny. Pitva detí podľa prokurátora objavila príznaky udusenia a podania upokojujúcich liekov. Presná príčina smrti však zatiaľ nie je známa.

Žena svoje šieste dieťa vo štvrtok poslala k starej mame predtým, ako sa sama pokúsila o samovraždu skokom pod vlak na železničnej stanici v Düsseldorfe. Utrpela vážne zranenia, nie je však v ohrození života.

Úmrtia detí podľa AP otriasli Nemeckom a v meste Solingen sa konalo spomienkové zhromaždenie.

Krajinský premiér v Severnom Porýní-Vestfálsku Armin Laschet povedal, že úrady urobia všetko pre to, aby tento prípad vyšetrili.

Kriminálny technik prichádza do bytového domu v nemeckom meste Solingen v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko vo štvrtok 3. septembra 2020. V bytovom dome v nemeckom meste Solingen našli päť mŕtvych detí. Deti mala zabiť ich 27-ročná matka, ktorá potom skočila pod vlak na hlavnej stanici v Düsseldorfe, ale prežila s ťažkými zraneniami. Foto: TASR/DPA

Políciu na možný trestný čin upozornila vo štvrtok krátko pred 14.00 h miestneho času stará mama detí, ktorá žije v inom meste. Policajti našli mŕtve deti v ich posteliach.

- Reklama -