Matka zrejme zabila svojich päť detí

0
Policajti stoja pred vchodom do bytového domu v nemeckom meste Solingen v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko vo štvrtok 3. septembra 2020. V bytovom dome v nemeckom meste Solingen našli päť mŕtvych detí. Deti mala zabiť ich 27-ročná matka, ktorá potom skočila pod vlak na hlavnej stanici v Düsseldorfe, ale prežila s ťažkými zraneniami. Foto: TASR/DPA

Päť detí, ktoré objavili vo štvrtok mŕtve v bytovom dome v meste Solingen na západe Nemecka, zrejme zabila ich 27-ročná matka. Tá neskôr skočila pod vlak, prežila však so zraneniami, vyplýva z informácií bezpečnostných zdrojov, ktoré získali denník Bild a agentúra DPA.

Polícia dosiaľ potvrdila len to, že v súkromnom byte v obytnom dome v Solingene v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko našli telá piatich detí. O príčine smrti detí ani podozrivých osobách zatiaľ podrobnosti neposkytla.

Bild má podľa správy na svojej webovej stránke informácie o tom, že stará mama z Mönchengladbachu telefonovala na políciu a oznámila jej, že jej 27-ročná dcéra zabila päť svojich detí a možno sa vydala na cestu s ďalším dieťaťom s cieľom spáchať samovraždu.

Polícia podľa Bildu objavila telá detí (1, 2, 3, 6 a 8 rokov) v byte v mestskej časti Hasseldelle. Následne o 13.46 h skočila ich matka na hlavnej stanici v asi 35 kilometrov vzdialenom Düsseldorfe pod vlak rýchlodráhy. Prežila s ťažkými zraneniami a previezli ju do nemocnice s policajnou ochranou.

Ďalšieho, 11-ročného syna našli bez zranení u starej matky.

Hovorca polície pre Bild povedal, že k motívu sa ešte vyjadriť nemôžu, najskôr musia vypočuť matku, čo však v jej aktuálnom stave nie je možné.

- Reklama -