V Aucklande sa skončil tzv. lockdown, zaviedli povinné rúška

0
Policajtka zastavuje auto na predmestí novozélandského Aucklandu, v ktorom bol do pondelka 31. augusta obmedzený voľný pohyb osôb. Foto: TASR/AP

Nový Zéland zrušil v pondelok karanténu v najväčšom meste Auckland. Opätovne sa tak otvorili školy a prevádzky, vláda však s platnosťou pre celé územie krajiny zaviedla povinné nosenie rúšok v prostriedkoch hromadnej dopravy. Informovala o tom agentúra Reuters.

Premiérka Jacinda Ardernová nariadila tzv. lockdown najľudnatejšieho mesta ostrovného štátu začiatkom augusta po tom, ako v Aucklande zaznamenali nárast lokálneho prenosu koronavírusovej infekcie.

„Máme plán, o ktorom vieme, že bude fungovať. Potrebujeme však každého spoluprácu a pomoc. Ak budú všetci dodržiavať nariadenia a pravidlá, v kombinácii so všetkými opatreniami na ochranu verejného zdravia sa nám to podarí,” povedala novinárom Ardernová.

Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová. Foto: TASR/AP

Nový Zéland v pondelok ohlásil deväť nových prípadov nákazy koronavírusom, z toho päť sa vyskytlo v už známom ohnisku v meste Auckland. Od začiatku vypuknutia pandémie zaznamenala krajina podľa Reuters 1387 prípadov infekcie a 22 úmrtí.

- Reklama -