Trump International Hotel vo Vancouveri skrachoval

0
Ľudia kráčajú okolo Trump International Hotel v kanadskom meste Vancouver 28. augusta 2020. (Foto: TASR/AP)

Len približne tri roky po otvorení sa Trump International Hotel v kanadskom Vancouveri opäť zatvoril. Prevádzkovateľ ohlásil bankrot, uviedli v sobotu (29. 8.) kanadské médiá.

TA Hotel Management Ltd Partnership (TAHMLP), čo je divízia malajzijskej investičnej spoločnosti TA Global Bhd, uviedla, že dočasné zatvorenie v marci pre pandémiu ochorenia COVID-19 malo negatívny vplyv na operácie hotela, ktorému prudko padli tržby a dostal so do finančných problémov.

„Pokračujúce výdavky od vypuknutia epidémie COVID-19 a nedostatok tržieb spôsobili, že TAHMLP sa dostala do platobnej neschopnosti,” uviedla firma na svojej internetovej stránke.

Vancouverský developer Holborn Group, ktorý vlastí 188 metrov vysokú budovu s presklenou fasádou a 69 poschodiami, získal licenciu na meno Trump na základe dohody z roku 2013. Otvorenie Trump International Hotel na začiatku roka 2017 sprevádzali protesty proti prezidentovi Donaldovi Trumpovi. TA Hotel Management Ltd Partnership si hotel prenajala a prevádzkovala.

- Reklama -