Baránek: Absurdné. Podvodník prijíma zákon, aby sa nediali podvody, ktoré robil a voči sebe zodpovednosť nevyvodil… To je dno

9
Politický analytik Ján Baránek (Autor: Facebook, Slovak Political Watchdog - strážny pes na politikov)

“Som ešte nepočul takú politickú zvrátenosť,” reaguje politický analytik Ján Baránek na návrh novely  zákona, ktorá rieši  plagiátorstvo, ale nie je  retrospektívna  a preto nezasiahne ani premiéra Matoviča, ani  šéfa  parlamentu Kollára,  či  ministra Gröhlinga. “To má devastačný účinok na morálku celej  krajiny,” upozorňuje Baránek. Pre ParlamentneListy.sk sa zamýšľa aj nad tým, že Amerika po úmrtí Floyda povstala a Európa je po smrti Slováka zrejme po zásahu belgickej polície ticho.

Koaliční politici predložia do  parlamentu návrh novely zákona o vysokých školách, ktorý má umožniť odoberanie vysokoškolských titulov. Tituly nebude  možné  odoberať spätne,  novela  by mala začať platiť  v januári  2021.  Takže – politici,  ktorí majú  problém so záverečnými prácami a titulmi idú legislatívne schvaľovať zákon,  ktorý bude trestať iných za plagiátorské záverečné práce odobratím titulu. Mnohým sa to zdá poriadne pritiahnuté  za vlasy.

To je vrcholné pokrytectvo a alibizmus, je to ďalšia hanba slovenskej politiky. Oni vlastne urobili to, mám na mysli koalíciu, je mi jedno ktoré osoby, ale sú súčasťou koalície, že  kvôli ich prešľapu sa prijíma zákon, aby takéto prešľapy v budúcnosti nenastali.  Oni chcú v budúcnosti sankcionovať to, čo sami urobili, ale pritom oni žiadnu sankciu voči sebe nevyvodili – to znamená, že neodovzdali tituly, ani nič podobné. Je to vrchol, toto som ešte nepočul takú politickú zvrátenosť, aby podvodník prijímal  zákon,  aby sa v budúcnosti nediali podvody, ktoré on robil a on voči sebe za svoje podvody ale zodpovednosť nevyvodil. Fakt som to ešte nezažil. Ja som vlastne nikdy o takej  absurdite ani nepočul. To je dno.

Absurdné to je, ale hlavne to má dosť ďaleko od štandardnej politickej kultúry, či?

To má devastačný účinok na morálku celej  krajiny, ak toto robia vrcholoví  predstavitelia štátu a predseda parlamentu, premiér a minister sú vrcholoví predstavitelia  štátu. Oni si to neuvedomujú, sú absolútne nezodpovední, nekompetentní, povrchní, zbabelí amatéri.

Dosť sa preberá v politike aktuálne aj advokát Miškovič,  kde sa politická špička tvári, že je všetko v poriadku.  Javí sa to pritom ako taký typický príklad systému našich ľudí,  ktorý mal z politiky po voľbách zmiznúť, či to vidíte inak?

To je ďalšie morálne zlyhanie. Vieme, že niektoré  ministerstvá zmluvy rušia. Ale tak keď je  to  v  poriadku, tak prečo ich rušia? A ak to v poriadku nie je, treba vyvodiť dôsledky aj do vlastných radov a netváriť sa, že sa nič nedeje. Jednoducho, tá politika “našich” ľudí,  ktorá je tu od Mečiara, pokračuje stále ďalej.

Čo je to za stratégiu tváriť sa stále, že všetko je v poriadku?  Keď HDP klesol  nie o 14, ale o 12,1 percenta, premiér  hovoril o  úspechu, hoci okolité krajiny  s podobnými poklesmi už riešili ako sa z krízy dostať a aké bolestivé to bude. Na porovnanie v čase najväčšej krízy v roku 2009 spadol HDP o šesť percent… Premiér prezentoval ako úspech najväčší prepad HDP v dejinách a človek sa musel vážne zamyslieť nad tým, čo to robí…  Rozumiete a viete objasniť túto politickú stratégiu?

Nerozumiem, celkovo nerozumiem tejto vláde, hoci by som chcel. Som tiež konzervatívec a kresťan, všeobecne je táto vláda považovaná za konzervatívnu a kresťanskú,  lenže problém  je, že ona taká vlastne nie je. Sú to len bezduché vyhlásenia a som zvedavý,  čo bude hovoriť pán Matovič v jeseni, keď ľudia minú aj posledné úspory po tom, čo prišli o prácu, alebo museli zavrieť živnosť… Silno  pochybujem, že bude taký radostný. Nech boli predošlé vlády aké boli, aspoň mali kompetentných ľudí,  títo sú naozaj nekompetentní.

V piatok ste zverejnili status,  citujem: “Amerika po úmrtí čierneho G. Floyda, ktorý zahynul po zásahu tamojšej polície, povstala. Jozef Chovanec, Slovák, ktorý zahynul zrejme v policajnej cele po zásahu belgickej polície, bol biely heterosexuál, vyštudovaný teológ. Európa je ticho.” Čo vás k tomu statusu primälo?  

Pozrel  som si na internete video s belgickými policajtami. To je katastrofa. Viete,  nevidím dôvod, aby bol čierny život vyššie hodnotený ako biely život, to je rasizmus. Žiadny  život nemôže byť vyššie hodnotený, to sme tu už mali, volalo sa to rasizmus alebo fašizmus, v tomto  prípade rasizmus. To je prvá vec.  Druhá vec, keby som bol premiérom, narobím v EÚ  taký bordel, že by kameň na kameni neostal. Čo robí náš premiér? Vypisuje infantilné statusy… Keby som bol prezidentom, intervenujem u belgického kráľovského  páru. Ale tu je aj pani prezidentka, pre mňa nepochopiteľne, ticho. Čo robí  ministerka spravodlivosti?  Minister vnútra? Nič nerobia!  Čo  sme kolónia Bruselu? Je to katastrofa.

- Reklama -

9 KOMENTÁRE

  1. Ludia toho trnavskeho magora nevolili,a ani Čaptavú…Bol to volebný podvod mašinou Dominion…Volila ich CIA ambasáda spoza plota demokracie..

  2. Diplomovky z humanitných vied sú podvod, ktorý slúži iba na to, aby sa mohol prideliť nejaký titul, ktorý by sa mal vyrovnať tým inžinierskym, kde diplomant rieši nejaký skutočný problém, alebo realizuje vlastnú prácu. Všetky tie práce majú minimálny význam, jedná sa v 90. percentnách prípadov iba o zozbieraná útržky z iných prác, ktoré sú k ničomu a mali by sa zrušiť. Úplne postačia štátnice. Načo sú nám absolventi v oboroch sociálna práca, bezpečnosť pri práci, administratívne členenie a podobné nezmysly, a pritom nám chýbajú kádre v IT a techike.

  3. Súhlasím s vyššie uvedenými komentármi,ale najmä s Petrom.Toľko pravopisných chýb som už dávno nevidela v jednom príspevku.Nehovorím len o “hrubiciach”,ale aj o nesprávnom vykaní.Nás v škole učili vykať podľa tejto formuly:Nehovorte pane,kde ste bol,
    kto tak vraví,ten je vôl.
    Ten,kto chodil do slovenskej školy,
    vyká správne:Pane,kde ste boli.

  4. Však ani pravopis neovládate, tak čo tu mudrujete a vypisujete nezmysly???!!! Pán Baránek má vo svojom hodnotení belg.policajtov úplnú pravdu, s ktorou Slováci súhlasia. Vy zalezte pod koberec a neotravujte jedom, ktorý vychádza z vašeho pera.

  5. Je ľahšie kritizovať skutky iných, než svoje. U našich čelných predstaviteľov nie je vypestovaný cit zodpovednosti a morálky. Neuvedomujú si, že majú také vysoké posty preto, aby sa zaujímali o ľudí a ich problémy. Ale čo možno očakávať od nemorálnych podnikateľov, plagiátorov, daňových podvodníkov. Prečo to trpíme?

  6. Pán Baránek s rešpektom čítam Vaše kritické vnútroštátne hodnotenia politicky ťažko a zdá sa nevyliečitelneho Slovenska, ale pri opise Vašich pocitov na policajný zásah policajtov v Belgicku ste to poriadne prestrelil a prisúdil ste si rolu medzinárodne neskúseneho novinára z maleho Slovenska. Aby teraz nenastal omyl, lebo nálepku zxlého Slováka môžem velmi rýchlo dostať. Samozrejme nesúhlasim s konaním Belgických policajtov a za ích postup budú, alebo už sú určite potrestaný, ale spraviť s incidentu politicky škandál za čo by sa mal podla Vás dokonca ospravedlniť Belgicky král, lebo v čase letiskového terorizmu v Belgicku prebehne pojašený Slovák bez pasovej kontrolý do lietadla kde ohrozuje personál je vrchol novinárskeho amaterizmu. Dúfam že už ste bol niekedy v niektorej vyspelej severozápadoeuropskej krajine dlhšie ako 7 dní a pracoval ste tam viac ako rok. Potom musíte vedieť že integrita , morálka a vzájomný rešpekt je absolutnou prioritou funkčnosti severo západnej vyspelej demokracie. Policajti v Belgicku, Holandsku, Anglicku sú denne konfrontovaný s podobnými icidentmi. I keď sú trénovaný na stresové situácie ako sa zdá nie vždy to zostane pod kontrolou.Napríklad s letiska Amsterdam (Schiphool) odlieta denne 450000 ludí, to neni letisko Bratislava kde odlieta 125 ludí denne. Pán Baránek keď sa chcete zaradiť medzi vyspelého politického analytika ako ja poznám západných novinárov nerozosievajte propagantu ako v čase komunizmu, ale vyspelo analyzujte tiež druhú stranku. Pripravte si kvalitnejšie domácu úlohu. Ináč zostanete jednoduchy populista kde Vás bude obdivovať len hrstka utrápených Slovákov, ktorý pocitujú celoživotnú krivdu. Najprv to boli Češi čo krivdili , potom, prišli na radu Maďari a teraz západ krivdí Slovensku. Zdá sa že tiež totálne nechápete odlišný problém Ameriky keď úmrtie Floyda daťe do súvisu povstania v Európe a tiež smrtou Slováka je vrchol novinárskej východoeuropskej nevedomostnej neschopnosti poznania kolonialnych dejín západoeuropských krajín. Pán Baránek neni pre Vás ešte neskoro a vákum vo vedostiach sa dá ešte dohnať. Pravdivo a vyspelo hodnotením situácie pomôžete rýchlejšie a kvalitnejšie k informovanosti Slovákov.

  7. Tak veru!!! Ľudia iba majú, čo si zvolili. Tak teraz nech si to pekne užívajú až do trpkého konca. Šašo Mat_ovič sa stal premiérom a teraz je už jedno čo pred voľbami nasľuboval. Veď sa aj tak dáko vraví, že čo vám ja môžem sľúbiť, to vám nik nedá, že? Modrá luza sa zase nechala podviesť, ako vždy. Mňa to už vôbec neprekvapuje. Veď si uvedomte, že vládu na Slovensku vedie podvodník a kriminálnik, navyše aj plagiátor!!! Dokonca sa tým chváli!!! O tomto si už čvirikajú aj vrabce v zahraničí. Tak, že tak!!! Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.