Koronavírus za našimi hranicami: Ukrajina hlási rekord, v Česku pribudlo 221 nakazených

0
Ochranné rúško - ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

V Česku pribudlo v priebehu štvrtka 221 nových prípadov nákazy koronavírusom, informovalo v piatok ráno ministerstvo zdravotníctva. Ukrajina zaznamenala za posledných 24 hodín rekordný denný nárast počtu prípadov infekcie, presiahli číslo 2400. 

České laboratória vo štvrtok vykonali 8615 testov. Celkový počet nakazených v Česku stúpol na 23.169. Momentálne je aktívnych 5561 prípadov. Hospitalizovaných je 130 ľudí.

Z nákazy koronavírusom sa v krajine vyliečilo už 17.190 infikovaných, 418 ľudí v dôsledku choroby COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, zomrelo.

Od 1. septembra v Česku platia nové opatrenia. V zariadeniach zdravotných a sociálnych služieb, vo verejnej doprave či na úradoch budú povinné rúška. Kapacita hromadných podujatí zostáva rovnaká, na vnútorné podujatia s účasťou nad 100 ľudí bude vstup možný iba s rúškom alebo inou tvárovou ochranou.  

Rezort zdravotníctva sa vo štvrtok rozhodol nemeniť zoznam rizikových krajín. Vydal však odporúčanie necestovať do Francúzska či Chorvátska. Rizikovými zostávajú Španielsko a Rumunsko. Po návrate z týchto krajín je nutné podstúpiť do 72 hodín test na koronavírus.

Ukrajina má ďalších 48 obetí

Ukrajina zaznamenala za posledných 24 hodín najvyšší denný nárast počtu prípadov infekcie novým typom koronavírusu, a to 2438.

Celkový počet prípadov nákazy tak stúpol na 114.497. Informovali o tom v piatok agentúry Ukrinform a UNIAN s odvolaním sa na údaje Systému monitorovania epidémie koronavírusu Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO).

Chorobe COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, podľahlo v priebehu uplynulých 24 hodín 48 ľudí, čím celkový počet obetí pandémie v krajine stúpol na 2451.

Z ochorenia sa od začiatku pandémie na Ukrajine uzdravilo 55.083 ľudí. Karanténne opatrenia na Ukrajine platia zatiaľ do 31. augusta, potom sa v závislosti od epidemiologickej situácie v každom z regiónov môžu zmierniť alebo zintenzívniť.

- Reklama -