Taliansko hlási najvyšší počet nakazených od začiatku mája

0
Taliansky zdravotník v ochrannom odeve a s ochranným štítom na zabránenie šíreniu nového koronavírusu čaká na pasažierov prichádzajúcich z rizikových stredomorských krajín počas testovania na ochorenie COVID-19 na letisku v Miláne (Foto: TASR/AP)

Taliansko zaznamenalo v stredu 1367 prípadov nákazy novým koronavírusom, čo je najvyšší denný nárast od začiatku mája. Za uplynulých 24 hodín zomrelo ďalších 13 ľudí, ktorí mali pozitívny test na koronavírus. Informovala o tom talianska agentúra ANSA.

V utorok úrady evidovali 878 nových infikovaných. V Taliansku vykonali za uvedené obdobie 93.529 testov, čo je o takmer 20.000 viac ako za predchádzajúci deň a najviac od začiatku pandémie.

Podľa údajov americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa má Taliansko celkovo 262.540 prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom komplikáciám spôsobeným chorobou COVID-19 doposiaľ podľahlo 35.458 ľudí.

Taliansko v máji zrušilo prísne karanténne opatrenia. Stalo sa prvou krajinou v Európe, ktorá hlásila prípady ochorenia COVID-19.

- Reklama -