Železnice posilňujú pre začiatok školského roka dopravu

0
Autor: Facebook, Zsr Vlak

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na záver letných prázdnin a začiatkom nového školského roka posilní vlakové linky po celom Slovensku. Od piatka 28. augusta do utorka 1. septembra tak bude vypravených celkom 26 posilových vlakov, ktoré sú zapracované v aktuálnom cestovnom poriadku. Informoval o tom hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Z celkovo 26 posilových vlakov budú dva vlaky SuperCity, jeden rýchlik, 20 regionálnych rýchlikov a tri regionálne expresy. “Zároveň budú podľa technických možností posilnené aj niektoré pravidelné vlaky kategórie IC, Ex, R, RR a Os, u ktorých je predpoklad vyššieho záujmu cestujúcej verejnosti,” priblížil Kováč.

ZSSK zdôraznila, že so začiatkom nového školského roka sa pravidelne spája aj registrácia žiakov a študentov na bezplatnú prepravu. Odporúča, aby žiadatelia o registráciu venovali zvýšenú pozornosť vypĺňaniu tlačiva ZSSK na vydanie preukazu. Kováč tiež pripomenul, že prostredníctvom online portálu ministerstva školstva je zavedené online overovanie statusu žiakov do 19 rokov študujúcich na školách v SR, ktorí majú záujem len o jednorazové cestovné.

- Reklama -