Bratislava: Mestský poslanec Berka má COVID-19, ani po týždni mu nedali termín na otestovanie

0
Adam Berka, mestský poslanec Bratislava (foto: facebook A.B.)

Poslanec hlavného mesta SR Bratislavy a mestskej časti Staré Mesto Adam Berka má pozitívny test na ochorenie COVID-19. Poslanec to priznal na sociálnej sieti.

Oznámil, že netuší, ako sa mohol infikovať, priznal, že príznaky pocítil v nedeľu 16. augusta ráno, domnieval sa však, že ide o virózu. „Pripisoval som to prílišnému ,žúrovaniu’, tancovaniu a prepoteným tričkám,“ napísal.

Berka konkretizoval aj miesta, kde sa v posledných dňoch pohyboval. Skritizoval zároveň systém testovania. Tvrdí, že hoci sa na testy objednal hneď ako sa začal cítiť zle, nedostal termín, preto vo štvrtok (20. 8.) osobne zašiel na test bez objednania. Pozitívny výsledok testu dostal v sobotu (22. 8.) v noci.

Čo píše Berka v statuse?

“Inkubačná doba je 14 dní za tú dobu som mohol chorobu kedykoľvek dostať aj ju šíriť. Bol som v meste pár dní po sebe, medzi ľuďmi, v niekoľkých baroch, v jednom klube a na diskoéke. Konkrétne bol som v Bukowskom 13.8., vo WAXe 13.8. na hiphope, v Luna bare piatok 14.8., v Baudelaire bare 13., 14.8., rozprával som sa s ľuďmi na ulici, tancoval v uzatvorených priestoroch Luny, a v sobotu som šiel na Flaam fest do Nitry. Toto boli len tri dni pred vypuknutím prechladnutia (COVIDu), predtým som sa normálne pohyboval v meste a riešil pracovné stretnutia a chodil do obchodov.

Príznaky som začal cítiť v nedeľu 16.8. ráno, keď ma začalo škrabať v hrdle. Pripisoval som to prílišnému žúrovaniu, tancovaniu a prepoteným tričkám, no nerobil som nič neštandardné, nepil studené pivo a pod, preto som si myslel, že ide o virózu a bol som viac presvedčený, že som to musel od niekoho chytiť. Malo to rovnaký priebeh, ako viróza.

V nedeľu 16.8. ma škrabalo v hrdle, v pondelok a utorok som preležal doma s teplotami… po dvoch dňoch ležania s teplotami a bolesťou očí a hlavy som sa vypotil a v stredu som sa už cítil fajn.

Stále som to nesilil, cvičil pomenej, bol som v kľude. V stredu som šiel na druhú Pho a zašiel len k sebe do obchodu pracovať.

Na test som sa objednal hneď ako mi bolo zle, zaregistroval som sa na webe, na základe vašich odporúčaní. No žiaľ dodnes mi neprišiel termín na odber.

Vo štvrtok som preto šiel na test bez objednania, na Kramároch mi ho spravili zadarmo, čakal som len hodinu. Výsledky som obdržal po 2 a pol dňoch, teraz v noci.”

- Reklama -