Taliansko hlási najvyšší počet nakazených od mája

0
Talianski zdravotníci v ochranných odevoch a s ochrannými štítmi na zabránenie šíreniu nového koronavírusu čakajú na pasažierov prichádzajúcich z rizikových stredomorských krajín počas testovania na ochorenie COVID-19 na letisku Malpensa v Miláne. (Foto: TASR/AP)

Taliansko zaznamenalo v sobotu za posledných 24 hodín 1071 prípadov nákazy novým koronavírusom, čo je najviac od 12. mája, keď denný prírastok naposledy prekročil hranicu 1000. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na talianske ministerstvo zdravotníctva.

 V piatok úrady evidovali 947 nových infikovaných, vo štvrtok 845 a v stredu 642.
 Taliansko má celkovo 258.136 prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom 35.430 ľudí chorobe COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje, doposiaľ podľahlo. Za posledných 24 hodín zaznamenali úrady tri nové úmrtia ľudí, ktorí mali pozitívny test na koronavírus.

Najviac nových prípadov hlásil región Lazio s hlavným mestom Rím (215). Taliansko v máji zrušilo prísny lockdown, teda zatvorenie krajiny. Taliansko ho zaviedlo, keď sa stalo prvou krajinou v Európe, ktorá hlásila prípady ochorenia COVID-19.

- Reklama -