Nové prípady ochorenia COVID-19 sú importované najmä zo zahraničia, tvrdí Úrad verejného zdravotníctva SR

0
korona, covid, covid-19
Ilustračné foto: Foto: Pixabay

V prípade nových potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 ide najmä o úzke kontakty už potvrdených prípadov a import zo zahraničia. Početnejší výskyt nových potvrdených prípadov za stredu (19. 8.) zaznamenali v bratislavských okresoch, ďalej v okresoch Dunajská Streda, Ilava, Žilina, Trenčín a Prešov. Informuje o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na sociálnej sieti.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Bratislave zaznamenal vo svojej územnej pôsobnosti väčšinou prípady ochorenia importované zo zahraničia. Niektoré prípady sú úzke kontakty už pozitívne testovaných osôb. Nové prípady v územnej pôsobnosti RÚVZ so sídlom v Dunajskej Strede sú prevažne aktívne dohľadané kontakty už potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. V niektorých prípadoch stále pokračuje epidemiologické vyšetrovanie.

V územnej pôsobnosti RÚVZ so sídlom v Žiline ide o úzke kontakty už potvrdeného prípadu ochorenia COVID-19, importy zo zahraničia, v niektorých prípadoch ešte prebieha epidemiologické vyšetrovanie. Nové prípady v okrese Ilava pochádzajú z jedného podchyteného a monitorovaného ohniska nákazy, ide o kontakty už potvrdeného prípadu ochorenia COVID-19. RÚVZ so sídlom v Považskej Bystrici pokračuje v aktívnom dohľadávaní kontaktov, u ktorých zabezpečuje testovanie na ochorenie COVID-19.

RÚVZ so sídlom v Prešove (okres Prešov, okres Sabinov) zaznamenal vo svojej územnej pôsobnosti ochorenie COVID-19 zväčša u úzkych kontaktov už potvrdených prípadov, vyskytli sa aj sporadické prípady ochorenia COVID-19, niekde sa ešte uskutočňuje epidemiologické vyšetrovanie. V prípade RÚVZ so sídlom v Trenčíne (okresy Trenčín, Nové Mesto nad Váhom a Bánovce nad Bebravou) ide o úzke kontakty potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 z monitorovaných ohnísk nákazy.

Na Slovensku v stredu (19. 8.) pribudlo 80 prípadov nákazy novým koronavírusom. Laboratóriá vykonali 3435 testov. Celkovo tak v krajine evidujú 3102 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Ochorenie COVID-19 sa podľa ministerstva zdravotníctva potvrdilo u 28 mužov a 52 žien vo veku od troch do 94 rokov.

- Reklama -