Obvinený v kauze Dobytkár vydal polícii dobrovoľne 400 000 eur

0
akcia NAKA, archív (Autor: Polícia SR)

Jeden z obvinených v kauze Dobytkár vydal v utorok polícii dobrovoľne 400.000 eur pochádzajúcich údajne z korupčnej trestnej činnosti. Potvrdil to hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Podľa portálu Aktuality.sk je obvineným bývalý riaditeľ rezortnej sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na Ministerstve pôdohospodárstva SR Marek Kodada.

  „V rámci akcie Dobytkár boli pre účely trestného konania zaistené viaceré cenné veci a finančné hotovosti, pričom dňa 18. augusta 2020 došlo zo strany jedného z obvinených k dobrovoľnému vydaniu finančných prostriedkov vo výške 400.000 eur, ktoré majú pochádzať z inkriminovanej trestnej činnosti,“ potvrdil Slivka. S odvolaním sa na vyšetrovanie nie je podľa hovorcu možné poskytnúť viac informácii.

Marek Kodada je v kauze Dobytkár jeden zo spolupracujúcich obvinených. Dôveryhodnosť jeho výpovede konštatoval aj senát Najvyššieho súdu SR, ktorý ho začiatkom júla prepustil z väzby. Kodada je tak z trestných činov vyšetrovaný na slobode.

V júli informovala polícia, že v kauze Dobytkár doposiaľ obvinila 21 ľudí a sedem právnických osôb. Všetky čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška zdokumentovaných úplatkov dosiahla podľa polície viac ako 10 miliónov eur.

- Reklama -