Liptovský Trnovec: Pri čelnej zrážke dvoch áut zahynulo päť ľudí

0
Pri čelnej zrážke dvoch osobných áut na ceste II/584 v katastri Liptovského Trnovca v okrese Liptovský Mikuláš zahynuli v stredu 19. augusta 2020 štyri deti a jedna dospelá osoba. Foto: TASR

Pri zrážke dvoch dodávok Volkswagen (VW) Transporter na ceste II/584 v katastri Liptovského Trnovca v okrese Liptovský Mikuláš zahynuli v stredu štyri deti a jedna dospelá osoba. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

 Doplnila, že v dodávke VW Transporter so slovenským evidenčným číslom sa viezlo deväť osôb, z toho päť detí a v dodávke VW Transporter s nemeckým evidenčným číslom sa viezli tri osoby. “Pri zrážke odhodilo slovenskú dodávku mimo vozovku. Pri nehode utrpeli štyri deti vo veku od šesť do 11 rokov a jedna dospelá osoba vo veku 43 rokov zranenia, ktorým na mieste nehody podľahli. Cestujúci v nemeckej dodávke vyviazli predbežne s ľahkými zraneniami,” uviedla krajská policajná hovorkyňa.

“Ďalších štyroch účastníkov kolízie previezli do nemocníc v Ružomberku a v Liptovskom Mikuláši. Počas transportu boli pri vedomí, utrpeli najmä stredne ťažké a ľahšie poranenia,” doplnila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová.

Podľa riaditeľa Okresného riaditeľstva (OR) PZ v Liptovskom Mikuláši Jaroslava Haranta sú príčiny dopravnej nehody v štádiu vyšetrovania a znaleckého skúmania. “Chcel by som apelovať na vodičov, aby jazdu prispôsobili vlastnostiam vozovky, ale aj počasiu, ktoré je v súčasnosti nevyspytateľné,” zdôraznil Harant.

Riaditeľka OR Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Liptovskom Mikuláši Eva Krajčiová doplnila, že hasiči po príchode na miesto udalosti vykonali protipožiarne opatrenia na havarovaných vozidlách. “Zároveň sme okamžite začali s prehliadkou zranených a poskytovaním predlekárskej pomoci. HaZZ zavolal aj psychológov na poskytovanie posttraumatickej pomoci pre pozostalých a aj príslušníkov HaZZ. Bol to veľmi ťažký zásah, vzhľadom na to, že išlo o úmrtie detí. Mnohí z našich príslušníkov ešte takúto udalosť nezažili a znášajú to veľmi ťažko. Aj keď sú to tvrdí chlapi,” dodala Krajčiová.

- Reklama -