MH Manažment čiastkovú zmluvu na právne služby za 500 eur za hodinu neuzavrel

0
Minister hospodárstva Richard Sulík. Foto: TASR

Bývalé vedenie spoločnosti MH manažment pod vedením predsedu Andreja Holáka po kauze Bžán vysúťažilo päť právnických kancelárii, ktorých cenové ponuky sa pohybovali od 70 eur za hodinu až po 500 eur za hodinu bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Najvyššiu ponuku predložila právnická kancelária White & Case, s ktorou však doteraz nebola uzatvorená žiadna čiastková zmluva. Informovalo o tom v utorok Ministerstvo hospodárstva v reakcii na pondelňajšie vyjadrenie premiéra Igora Matoviča (OĽANO).

 “Štandardne sa každá právna služba súťaží ešte medzi vybranými piatimi právnickými kanceláriami pre každý konkrétny prípad osobitne. Doteraz vysúťažené a aj uhradené sumy sa pohybovali v rozpätí od 90 eur za hodinu do 135 eur za hodinu bez DPH,” uviedol rezort hospodárstva.

Premiér Igor Matovič na tlačovej konferencii uviedol, že na stredajšom (19. 8.) zasadnutí vládneho kabinetu navrhne uznesenie, ktorým zaviaže ministrov, aby do dvoch týždňov predložili Úradu vlády (ÚV) SR zmluvy na právne i poradenské služby. Má ísť o zmluvy za tento rok, ale aj roky 2018 a 2019. Následne má podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý (Sme rodina) urobiť audit týchto zmlúv.

Premiér tak reagoval na prípad zmluvy, kde sa malo podľa jeho slov za jednu hodinu právnych služieb účtovať 582 eur. Matovič ju označil za “zlodejskú zmluvu”, ktorú mal podpísať počas vlády Petra Pellegriniho (nezaradený) Andrej Holák za firmu MH manažment.

- Reklama -