Nedeľné koncerty v košickej botanickej záhrade

0
Archívna snímka, Botanická záhrada UPJŠ v Košiciach. Foto: TASR

V Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach sa počas troch augustových nedieľ (16., 23. a 30. 8.) uskutoční séria koncertov. TASR o tom informoval hovorca UPJŠ v Košiciach Tomáš Zavatčan.

„Keďže botanická záhrada tento rok oslavuje 70. výročie svojho vzniku, chceli sme pripraviť aj trocha menej tradičné podujatie, ktorým by sme si toto výročie tiež pripomenuli,“ uviedol riaditeľ Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach Pavol Mártonfi.

Prvým koncertom bude vystúpenie sláčikového orchestra pri Základnej umeleckej škole (ZUŠ) Márie Hemerkovej Musica Iuvenalis. Vystúpenie sa uskutoční v nedeľu o 18.30 h. Musica Iuvenalis sa predstaví s klasickými melódiami pod vedením dirigenta Igora Dohoviča.

Druhým podujatím 23. augusta o 17.00 h bude verejné nahrávanie relácie Rádia Regina Východ pod názvom Úsmevník. Hosťom relácie bude riaditeľ Botanickej záhrady Pavol Mártonfi, herci zo Štátneho divadla Košice a prešovského Divadla Jonáša Záborského Tatiana Poláková, Miroslav Kolbašský a Peter Čižmár, ktorí sa predstavia s humoristickými scénkami. Nahrávanie bude doplnené hudobnými vsuvkami kapely Silband. Pre verejnosť bude bezplatné.

Na treťom koncerte, ktorý bude 30. augusta, sa predstaví speváčka Katarína Koščová. Koncert bude prierezom jej starších i novších piesní s klavírnym sprievodom Daniela Špinera. Hosťom koncertu bude Dorota Tóthová s džezovým a popovým repertoárom. Koncert sa začne o 18.30 h.

V nedeľu 30. augusta od 10.00 do 16.00 h sa zároveň uskutoční podujatie “Hľadáme múzy v botanickej záhrade”, ktoré je venované rodinám s deťmi.

- Reklama -