Ozbrojenci zabili syna známeho narkobaróna Fuentesa, potvrdila mexická prokuratúra

0
Archívna snímka: mexickí federálni policajti eskortujú údajného mexického drogového baróna Vicenta Carrilla Leyvu (druhý sprava), druhého syna Amada Carrilla Fuentesa. Foto: TASR/AP

Prokuratúra v severomexickom štáte Sinaloa oznámila, že ozbrojenci zabili Julia Césara Carrilla, ktorý bol synom známeho narkobaróna Amada Carrillu Fuentesa. Informovala o tom v sobotu agentúra AP.

Julia Césara Carrilla podľa prokuratúry našli zastreleného v dome v meste Navolato v štáte Sinaloa. Usmrtený bol pravdepodobne vo štvrtok 13. augusta. Motív vraždy a informácie o možných páchateľoch neboli oznámené.

Amado Carrillo Fuentes zomrel v roku 1997 počas plastickej operácie, ktorá mu mala zmeniť tvár a pomôcť uniknúť vyšetrovacím orgánom USA. Fuentes stál na čele kartelu Juárez a bol známy pod prezývkou “Pán nebies” (El Senor de los Cielos), pretože na pašovanie drog využíval lietadlá.

Po jeho smrti viedli kartel Juárez jeho bratia a niektorí z jeho synov, pripomína AP. Tento kartel pašerákov drog má sídlo v meste Juárez ležiacom na hraniciach Mexika s USA. Kartel Juárez mal dlhoročný spor s konkurenčným kartelom Sinaloa.

- Reklama -