Hranica Kanada – USA zostane zatvorená ešte ďalší mesiac

0
bridge, niagara falls, rainbow bridge
Dúhový most pri Niagarských vodopádoch, ktoré sa nachádzajú na hranici USA a Kanady. Foto: Pixabay

Kanadsko-americké hranice zostanú zatvorené prinajmenšom ďalší mesiac. Výnimkou však aj naďalej budú mať tzv. nevyhnutné cesty (cezhraničných pracovníkov ako napríklad zdravotníkov) i preprava tovarov. Obmedzenia tiež neplatia pre Kanaďanov, respektíve Američanov, vracajúcich sa do svojich vlastí.

Predĺženie uzavretia hraníc oznámil v piatok kanadský minister pre verejnú bezpečnosť Bill Blair. Agentúra AP pripomenula, že deň predtým rovnaké opatrenie na svojich hraniciach s USA ohlásilo aj Mexiko.

Reštrikcie na pozemných kanadsko-amerických hraniciach zamerané na zamedzenie šírenia nového koronavírusu ohlásili prvýkrát v marci a následne ich každý mesiac predlžovali.

Mnoho Kanaďanov sa obáva opätovného otvorenia hraníc, píše AP.

Kanada zaznamenala od začiatku pandémie táto zaznamenala približne 123 000 prípadov nákazy a 9000 súvisiacich úmrtí, pričom medzičasom sa jej podarilo vyrovnať epidemiologickú krivku, respektíve zastaviť nárast prípadov nákazy.

Naproti tomu USA sú krajinou, ktorá eviduje najvyšší počet nakazených (5,2 milióna – podľa údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa) i súvisiacich úmrtí (167 000).

- Reklama -