Remišová: Prokuratúra potrebuje po Čižnárovi razantnú zmenu

0
podpredsedníčka vlády Veronika Remišová, Foto: TASR

Jaromír Čižnár požiadal k dnešnému dňu o uvoľnenie z funkcie generálneho prokurátora a nového Slovensko ešte nemá. V parlamente je prezidentkou vetovaná novela o prokuratúre. Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) na sociálnej sieti uviedla, že “prokuratúra potrebuje po Čižnárovi razantnú zmenu”.

Podľa Remišovej sa nedá o Čižnárovi povedať, “že by sme po jeho zvolení očakávali zázraky, avšak šancu na zmenu prokuratúry mal vo svojich rukách. Nevyužil ju.”

Čo mal podľa Remišovej Čižnár robiť? Prokuratúra sa podľa nej doteraz nezbavila uzavretosti, rodinných väzieb a pochybného výberového procesu, ale pribudli aj odhalenia z komunikácie a prepojení vrcholových prokurátorov na mafiu a neschopnosť vysporiadať sa s Dobroslavom Trnkom. “Zároveň sme nevideli žiadne prelomové kroky pri vyšetrovaní káuz, v ktorých figurovali politici blízki Smeru,” píše Remišová na sociálnej sieti.

Vražda Kuciaka sa podľa nej vyšetrila nie vďaka, ale napriek vedeniu polície a prokuratúry.

“Slovensko dnes viac ako kedykoľvek predtým potrebuje prokuratúru a vedenie, ktoré bude stáť za zákonom, ktoré sa postaví za všetkých poctivých a pracovitých prokurátorov a nebude slúžiť záujmovým či politickým skupinám, alebo dokonca pomáhať organizovanému zločinu. Urobíme pre to všetko, čo bude v našich silách,” uzatvára Remišová svoj postoj ku Generálnej prokuratúre.

- Reklama -