Hrnko o Dankovom referende: Predčasné voľby, aby sa do parlamentu dostali progresívci a asi aj zjednotení Maďari? Toto má byť strategický zámer SNS?

0
Anton Hrnko (Autor: Reprofoto: Facebook/Anton Hrnko)

Podpredseda SNS Anton Hrnko je už niekoľko týždňov najväčším kritikom Andreja Danka, lebo  nepodporuje jeho zámer opäť  kandidovať na post  predsedu strany. Tento raz sa pozastavuje nad nápadom  o referende za predčasné voľby.

„… som nechcel veriť vlastným očiam a ušiam. Strana, ktorá sa potápa na dno s rozvrátenou členskou základňou, ktorá jediné na čo čaká, je rozhodnutie o budúcom vedení strany – teda o tom, či má ešte zmysel sa v nej angažovať alebo definitívne zlomiť nad ňou palicu – sa rozhodne ísť do boja za predčasné voľby,”  píše Hrnko  na sociálnej sieti.

Podľa Hrnka Dankovo rozhodnutie nemá racionálny základ  a  úplne chýba odpoveď na otázku Cui bono? Teda komu to má prospieť? Ako píše Hrnko: „Pri danom stave preferencii by určite pri predčasných voľbách nedošlo k závratnej zmene politických pomerov. Okrem existujúcich strán by sa do parlamentu určite dostali progresívci a s veľkou pravdepodobnosťou aj zjednotení Maďari. Toto má byť strategický zámer SNS?!?  Veď výsledok, ktorý by nastal, by bol omnoho horší, ako je momentálny stav! Táto vláda sa ešte musí historicky úplne znemožniť, aby ľudia pochopili, že blázni a extrémisti (napr. SaS) nie sú schopní riešiť problémy Slovenska. Do tohoto bodu sme ešte nedospeli!”

Jediné, čo by voľby pre SNS priniesli je podľa Hrnka hanba a  hlavne strata štátneho príspevku pre politické strany.

„Ak je to cieľ A. Danka, tak to nemohol lepšie vymyslieť. Len neviem, či to aj tak chápali tí členovia predsedníctva, čo za to (referendum- pozn.PL.sk) zdvihli ruky!” píše Hrnko na sociálnej sieti.

- Reklama -