Kauza výpovede policajtovi, spisovateľovi Dánovi pokračuje. Ozval sa exminister Kaliňák: Mikulec, mal si kopnúť radšej do mňa

0
Erik Kaliňák, Robert Kaliňák (Foto: facebook)

Ministerstvo vnútra dalo výpoveď  policajtovi, ktorého verejnosť pozná pod pseudonymom ako spisovateľa Dominika Dána. Na ministerstve ho zamestnal bývalý minister Robert Kaliňák. Podľa nového vedenia bral Dán na ministerstve plat za nič. 

„Priamo na ministerstve bol už viac ako 10 rokov zaradený policajt, ktorého pracovná náplň bola raz mesačne si vyzdvihnúť výplatnú pásku,“ informovala v stredu hovorkyňa Mikulcovho rezortu Barbara Túrosová. To,  že týmto policajtom  má byť Dominik  Dán, odhalila TV Markíza. Po  výpovedi odišiel Dán do  výsluhového dôchodku.  

Dnes zareagoval  na kauzu exminister Robert Kaliňák. Jeho synovec, Erik Kaliňák (Smer-SD) na facebooku uviedol jeho stanovisko. Vyhodenie Dána považuje R. Kaliňák za hanbu ministra Mikulca.  To je jeho stanovisko.

“Každý policajt, ktorý odslúži 35 rokov, je nositeľom jedinečných skúseností a je studnicou dobrých rád a odporúčaní. O to viac sú cenní takýto odborníci v súčasnosti, keď rezort vnútra riadia ľudia, ktorí sa len zoznamujú s prácou policajtov, hasičov alebo obvodných úradov. Navyše aj pripravovaná reforma policajného zboru musí byť pripomienkovaná predovšetkým skúsenými odborníkmi, ktorí si prešli všetkými stupňami policajnej služby. Dominik Dán ako skvelý odborník aktívne pracujúci na dolapení najťažších vrahov na Slovensku, ktorí si zaslúžene odpykávajú doživotné tresty, naviac spolupodieľajúci sa na príprave mnohých zmien v policajnej službe, sa dočkal naozaj trápneho poďakovania po viac ako 35 rokoch služby pre túto krajinu. Už Rimania hovorili, že kto si myslí, že nepotrebuje rady skúsených, je sám hlúpy. A takáto vláda dnes riadi túto krajinu. Na rozdiel od dnešného ministra vnútra R.Mikulca, ktorý poberá ministerský plat aj výsluhový dôchodok súčasne, Dominik Dán to odmietol a nikdy nechcel poberať plat aj dôchodok súčasne, aj keď mohol. Je to jasný prejav absolútnej úbohosti a amaterizmu ministra, keď sa odvolával na úsporu financií, pretože pri tak dlhoročnej službe policajta ako má Dominik Dán, je výsluhový dôchodok takmer rovnaký ako plat. Dominikovi Dánovi patrí nielen vďaka za kvalitné detektívky, ktoré robia nevyčísliteľnú pomoc pri náborovej práci do radov polície, ale aj za viac ako 35 rokov oddanej služby našej vlasti, kde aj vďaka jeho tvrdej práci sa zlepšili podmienky policajtov. A ešte na záver – ak chcel minister vnútra zaútočiť na niekoho, mohol na mňa, lebo personálny rozkaz týkajúci sa Dominika Dána som vydal ako minister vnútra ja a on iba plnil, čo som mu nariadil. To by bolo chlapskejšie ako kopať do čestného človeka, ktorý v náročnej práci nechal aj zdravie a po 35 rokoch služby mu ani nikto nepoďakoval,” uviedol Robert Kaliňák.

- Reklama -