Na Slovensku pribudlo 49 nakazených novým koronavírusom

0
Na archívnej snímke dobrovoľník dostáva vakcínu proti novému koronavírusu. Foto: TASR/AP

Na Slovensku v utorok (4. 8.) pribudlo 49 prípadov nákazy novým koronavírusom. Laboratóriá vykonali 2538 testov. Krajina tak celkovo doteraz eviduje 2417 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webe covid-19.nczisk.sk.

Ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti uviedlo, že pozitívne testovaných bolo 30 žien a 19 mužov vo veku od 4 do 73 rokov v okresoch Bratislava (17), Nitra (4), Banská Štiavnica (3), Nové Mesto nad Váhom (3), Senec (3), Trenčín (3), Bánovce nad Bebravou (2), Prešov (2) a po jednom prípade v okresoch Dunajská Streda, Prievidza, Komárno, Malacky, Sabinov, Žilina, Humenné, Stropkov, Čadca, Šaľa, Michalovce a Levice.

Hospitalizovaných je 23 pacientov, u 11 z nich potvrdili ochorenie COVID-19. Na jednotke intenzívnej starostlivosti je jeden pacient, na pľúcnej ventilácii rovnako jeden človek.
Vyliečilo sa ďalších šesť pacientov, spolu tak v krajine ochorenie prekonalo 1777 ľudí.

Na Slovensku počas utorka nepribudlo úmrtie pacienta s pozitívnym testom na nový koronavírus. Celkový počet úmrtí je 29.

- Reklama -