Holý: Polícia začala riešiť Národný futbalový štadión

0
Podpredseda vlády Štefan Holý (Sme rodina). Foto: TASR

Polícia začala trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a zneužitia právomoci verejného činiteľa v súvislosti s Národným futbalovým štadiónom (NFŠ). V utorok o tom informovali tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR a podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý (Sme rodina).

„Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave, ako orgán činný v trestnom konaní, začalo trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a zneužitia právomoci verejného činiteľa,” informoval Holý o posune v prípade trestného oznámenia v tejto veci. 

Vicepremiér Holý ešte v júli (15. 7.) po rokovaní vlády vyhlásil, že štát neodkúpi štadión od majiteľa spoločnosti NFŠ Ivana Kmotríka. Poukázal na to, že zmluvy z roku 2013 a 2016 sú neplatné. Kabinetu vtedy odporučil podať trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania viacerých trestných činov. Zdôraznil, že štát bude tiež žiadať vrátiť peniaze, ktoré už spoločnosti vyplatil. Kmotrík na závery analýz Holého reagoval tým, že im nerozumie. Dokumenty mali skúmať aj jeho právnici.

- Reklama -