Klub 500 o vyjadreniach Hegera k Sotákovi: dostávame vážne verejné vyhrážky zaváňajúce kriminalizáciou a prenasledovaním

0
Predseda klubu 500 Vladimír Soták. Foto: TASR

Členovia Klubu 500 sú znepokojení vyjadreniami ministra financií Eduarda Hegera (OĽANO) na adresu predsedu klubu Vladimíra Sotáka. Slovenskí priemyselní zamestnávatelia trvajú na potrebe diskusie s vládou o udržaní zamestnanosti v domácich fabrikách, informoval v utorok Klub 500.

“Je šokujúce, že namiesto konštruktívnej spätnej väzby dostávame veľmi vážne verejné vyhrážky zaváňajúce kriminalizáciou a prenasledovaním,” povedal Jozef Dušan Hric, podpredseda Klubu 500. Po kritike Sotáka na adresu predsedu vlády Igora Matoviča (OĽANO), že váha s podporou pracovných miest v slovenských výrobných spoločnostiach, odkázal minister financií v rozhovore pre denník SME šéfovi Klubu 500, že sa “môžu pozrieť bližšie na jeho firmu, môžu sa pozrieť na jeho minulosť a podobne, a povedať si, aká je kredibilita tohto človeka hodnotiť takéto veci”.

Slová ministra financií po tlačovej konferencii Klubu 500 znepokojili všetkých jeho členov, ktorými sú tradičné slovenské firmy zamestnávajúce spolu viac ako 32.000 zamestnancov, keďže proti takémuto zneužitiu štátnej moci sa podľa nich v princípe nedá brániť. “Cieľom predsedu Klubu 500 Vladimíra Sotáka bolo upozorniť na to, že je ohrozená až štvrtina pracovných miest v domácom priemysle, keďže vláda opakovane neschválila dostatočné zdroje na udržanie zamestnanosti po koronakríze,” uviedli zamestnávatelia.

“Máme strach a obavy zo skutočnosti, že napriek deklaráciám novej vlády podporovať domáci priemysel sa nevieme domôcť priamej diskusie v snahe zachrániť pracovné miesta tisíckam ľudí,” povedal Jozef Dušan Hric. Potrebu podpory udržania miest medzičasom vyjadrili aj ďalšie zamestnávateľské a profesijné združenia v obave, že pre koronakrízu môže slovenský priemysel utrpieť fatálne škody. “Nie je čas na boje, je čas na tvrdú prácu na záchrane tisícok slovenských rodín,” tvrdia priemyselníci.

Plnú podporu medializovanej výzve Klubu 500 adresovanej premiérovi Matovičovi, aby neblokoval opatrenia na záchranu pracovných miest, vyjadrila v pondelok (3. 8.) aj Slovenská obchodná a priemyselná komora.

- Reklama -