MIRRI: Na pozíciu nového šéfa NASES sa prihlásilo 18 kandidátov

0
ministerka investícií, reg. rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Foto: TASR)

Na post generálneho riaditeľa Národnej agentúry pre sieťové a elektronické služby (NASES) sa prihlásilo 18 kandidátov. Ako informovala vicepremiérka a šéfka Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Veronika Remišová (Za ľudí), výberové konanie sa začína v utorok.

Ministerka vyhlásila výberové konanie na nového šéfa agentúry 29. júna a uchádzači mali prihlášky zasielať do 13. júla. „Hneď od začiatku sme tvrdili, že nemáme žiadneho favorita, a že výberové konanie na pozíciu generálneho riaditeľa NASES musí byť transparentné,“ vyjadrila sa Remišová.

Ako ďalej uviedlo MIRRI, všetci kandidáti museli vopred súhlasiť s tým, že ich vízie a prezentácie budú zverejnené, rezort tento prísľub plánuje aj splniť. Remišová pritom kritizuje posledné výberové konanie v roku 2019, kedy sa na post šéfa NASES prihlásili dvaja kandidáti a len jeden reálne prišiel na výberové konanie – ten aj vyhral.

„My sme spravili maximum, aby bol výberový proces transparentný a napĺňame tým cieľ robiť výberové konania profesionálnym a otvoreným spôsobom,“ zdôraznila Remišová. Ako oznámil rezort, do výberového procesu zapojil aj štyri odborné organizácie z IT sektora.

NASES plní úlohy v oblasti informatizácie spoločnosti, napríklad prevádzkuje vládnu sieť Govnet a Ústredný portál verejnej správy – slovensko.sk. Od 17. júna je riadením NASES poverená Jana Galová.

- Reklama -