Začalo sa vypočúvanie kandidátov na post predsedu ŠTS

0
Kandidáti na predsedu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), doterajší predseda ŠTS Michal Truban, sudca Ján Hrubala a sudca Ján Buvala počas výberového konania na post predsedu ŠTS v Bratislave 3. augusta 2020. Foto: TASR

Na pôde ministerstva spravodlivosti vypočúva výberová komisia kandidátov na post predsedu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). Do výberového konania sa prihlásili sudcovia ŠTS Michal Truban, Ján Hrubala a Ján Buvala.

Komisia, ktorá má vyberať predsedu ŠTS, sa pôvodne skladala z predsedu komisie a predsedu Krajského súdu (KS) Nitra Romana Greguša, predsedu KS Trnava Antona Jačeka, predsedu Okresného súdu v Žiline Jaroslava Maceka, sudcu ŠTS Jozefa Šutku a psychológa Ivana Rapoša. Rapoš sa však zo zdravotných dôvodov nemôže zúčastniť, a tak bude výberová komisia iba štvorčlenná.

Výberová komisia na predsedu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), zľava sudca Špecializovaného súdu Jozef Šutka, predseda Krajského súdu v Trnave Anton Jaček, predseda Krajského súdu v Nitre a predseda komisie Roman Greguš a predseda Okresného súdu v Žiline Jaroslav Macek počas výberového konania na post predsedu ŠTS v Bratislave 3. augusta 2020. Foto: TASR

Výberová komisia umožní kandidátom prezentovať svoju víziu a následne budú čeliť otázkam. Po vypočúvaní komisia uchádzačov oboduje a predloží ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej (Za ľudí). Tá si môže a nemusí z úspešných uchádzačov vybrať nového predsedu.

- Reklama -