V Mexiku rekordný nárast ochorenia COVID-19: viac ako 9500 prípadov za 24 hodín

0
Zákazníci čakajú pred stánkom s občerstvením na ulici v mexickej metropole Mexiko. Foto: TASR/AP

Mexiko zaznamenalo v sobotu rekordný nárast počtu prípadov nákazy novým koronavírusom. V krajine ich za 24 hodín pribudlo po prvý raz viac než 9000, čím bolo druhý deň po sebe prekonané predošlé maximum, vyplýva z oficiálnych údajov, o ktorých informovala agentúra Reuters.

Mexické ministerstvo zdravotníctva oznámilo 9556 nových prípadov ochorenia COVID-19, čo je výrazný nárast oproti dosiaľ najvyššiemu počtu 8458 z piatka, ako aj 784 ďalších úmrtí. Celková bilancia v krajine od začiatku pandémie sa tým zvýšila na 434 193 infikovaných a 47 472 úmrtí.

Nový najvyšší nárast prípadov infekcie prišiel deň po tom, ako sa Mexiko stalo krajinou s tretím najvyšším počtom úmrtí spôsobených novým koronavírusom na svete, ktorou bola dosiaľ Británia. Viac životov si pandémia vyžiadala už len v USA a Brazílii.

Mexiko zápasí s ťažkosťami pri snahách zastaviť šírenie nákazy a od konca mája sa usiluje znova oživiť svoje hospodárstvo, ktoré v období od apríla do júna zaznamenalo pokles o viac než 17 percent oproti predchádzajúcemu štvrťroku.

Vláda americkej krajiny uvádza, že skutočný počet infikovaných ľudí je pravdepodobne značne vyšší než počet potvrdených prípadov.

- Reklama -