Súd zrušil verdikt o odobratí akreditácie pre Čistý deň

0
Pred vchodom do centra Čistý deň v Galante (Autor: Facebook/Plus JEDEN DEŇ)

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR sa bude opätovne zaoberať akreditáciou pre resocializačné centrum Čistý deň. Rezort pre TASR potvrdil, že Krajský súd v Trnave 26. júna zrušil rozhodnutie ministra z júla 2018 o zrušení akreditácie neziskovej organizácii Čistý deň a ministerstvu vrátil záležitosť na ďalšie konanie.

„Po doručení písomného vyhotovenia rozsudku a oboznámením sa s ním, MPSVR SR zváži, aké právne kroky podnikne,” informovala hovorkyňa rezortu Veronika Husárová.

Resocializačné zariadenie Čistý deň v Galante sa venovalo mládeži s problémom závislostí, v súvislosti s ním sa však objavili podozrenia na týranie chovancov. Tie sa nepotvrdili, vyšetrovanie však preukázalo, že v zriadení došlo k sexuálnemu zneužívaniu.

Medzitým prišlo rozhodnutie o zrušení akreditácie. Na mieste resocializačného zariadenia sa Trnavský samosprávny kraj rozhodol prevádzkovať centrum sociálnych služieb, s neziskovou organizáciou sa však sporil o jeden z objektov, ktoré Čistý deň využíval.

O tom, že súd vrátil konanie v prípade zrušenia akreditácie pre Čistý deň, hovoril v piatok pri svojej záverečnej reči aj Marian Kočner, obžalovaný v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

- Reklama -