Kauza Kuciak: Obhajkyňa Tomáša Szabóa navrhuje oslobodenie, Kuciaka mal ísť len zbiť

0
obžalovaný Tomáš Sz.abó prichádza na hlavné pojednávanie (Foto: TASR)

Obhajkyňa Tomáša Szabóa Ivana Kochanská navrhuje oslobodenie jej klienta. Tvrdí, že neprišiel do Veľkej Mače vraždiť, išiel iba Jána Kuciaka zbiť. Neskôr mu mal Miroslav Marček oznámiť, že sú v dome dve mŕtve osoby. Vo svojej záverečnej reči na Špecializovanom trestnom súde sa venovala najmä nezrovnalostiam vo výpovedi Miroslava Marčeka k vraždám Kuciaka aj podnikateľa Petra Molnára.

Spochybňovala Marčekovu výpoveď v súvislosti s tým, ako mal Kuciaka zastreliť aj samotné miesto činu. Poukázala na rozpory medzi jeho opisom udalosti a výpoveďami znalcov a súdnych lekárov. Tvrdí tiež, že Tomáš Szabó prišiel Kuciaka iba zbiť. Návštevy Veľkej Mače pred skutkom vysvetľuje tým, že si bol obhliadať babetu, ktorú si vyhliadol v inzeráte.

Tak ako jej kolegovia aj Kochanská spochybnila výpoveď Zoltána Andruskóa. Nerozumie, ako si podnikateľ nemohol spomenúť, koľko peňazí presne za vraždu dostal.

„Marian Kočner bol úspešný podnikateľ, zaiste si mohol najať na sprostredkovanie vraždy niekoho iného než Alenu Zsuzsovú,” poznamenala tiež Kochanská.

Po jej záverečnej reči by mali nasledovať slová obžalovaných, tí majú slovo vždy poslední.

- Reklama -