Saková: Kyselica by mal svoje pôsobenie vo Vojenskom spravodajstve vysvetliť vo výboroch

0
Denisa Saková (Autor: TASR)

Hoci Lukáš Kyselica (OĽaNO) vyvodil politickú zodpovednosť, mal by svoje pôsobenie vo Vojenskom spravodajstve (VS) počas volebnej kampane vysvetliť aj v parlamentných výboroch. Na sociálnej sieti to uviedla exministerka vnútra a podpredsedníčka Výboru Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť Denisa Saková (nezaradená). Predseda výboru Juraj Krúpa (OĽaNO) uviedol, že ak opoziční poslanci budú iniciovať mimoriadny výbor, zvolá ho.

Saková podotkla, že Kyselica nechal v omyle svojich voličov, pretože tvrdil, že z polície odišiel do civilu, pričom prešiel na miesto agenta VS. Pýta sa, prečo odišiel z polície, keď mal dôkaz ako nahrávku Gorily, prečo porušil zákon a ako príslušník VS sa angažoval v politike, ale aj na to, či ako agent donášal informácie z prostredia VS šéfovi OĽaNO Igorovi Matovičovi, alebo naopak.

„Hoci vyvodil politickú zodpovednosť za svoje klamstvá a porušenie zákona, mal by všetky tieto otázky zodpovedať v parlamente vo výbore na kontrolu Vojenského spravodajstva aj brannobezpečnostnému výboru NR SR,” dodala s tým, že odpovede si zaslúžia aj občania.

Exministerka uviedla, že verejnosť pozná Kyselicu najmä ako exvyšetrovateľa kauzy Gorila, ktorý neodovzdal originál USB kľúča s nahrávkou Gorily dozorovému prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi.

„Síce nič nevyšetril, Gorilu neobjasnil, ale médiá, a najmä Igor Matovič sa postarali o to, aby svietila jeho fotka na bilbordoch OĽaNO. Svojím príbehom bojovníka, ktorý v skutočnosti nič nevybojoval, sa po voľbách stal štátnym tajomníkom Ministerstva vnútra (MV) SR,” tvrdí.

Kyselica odchádza z postu štátneho tajomníka Ministerstva vnútra SR po zverejnení informácií o jeho pôsobení vo Vojenskom spravodajstve v čase kandidatúry do parlamentu za OĽaNO. Upozornil na to Denník N s tým, že o tom nemali vedieť ani členovia hnutia. V tajnej službe Ministerstva obrany SR mal pôsobiť od októbra 2019 do 19. marca 2020.

- Reklama -