Twitter zablokoval mladšieho Donalda Trumpa. Čo šíril?

0
twitter, social networks, i like it
Sociálna sieť Twiitter, logo. Foto: Pixabay

Spoločnosť Twitter dočasne znemožnila synovi amerického prezidenta Donalda Trumpa zverejňovať príspevky na jeho účte. Stalo sa tak po tom, ako v pondelok zdieľal video s nepotvrdenými tvrdeniami týkajúcimi sa nového koronavírusu, informovala v utorok agentúra AP.

Twitter Donaldovi Trumpovi mladšiemu na 12 hodín obmedzil prístup na účet, uviedol hovorca spoločnosti. Prezidentov syn mal počas platnosti opatrenia prístup na Twitter, avšak nemohol zverejňovať príspevky, šíriť ďalej príspevky ďalších používateľov ani ich označiť tlačidlom “páči sa mi”.

Facebook, Twitter a YouTube video zdieľané Donaldom Trumpom mladším zakázali. Tieto sociálne siete uplatňujú nulovú toleranciu voči príspevkom, ktoré o koronavíruse šíria potenciálne škodlivý obsah, pripomína AP.

Mnohí členovia americkej Republikánskej strany na rozhodnutie Twitteru týkajúce sa prezidentovho syna reagovali rozhorčene a sociálnym sieťam vyčítali “cenzúru”.

Virálne video zverejnené Trumpom mladším obsahovalo vyjadrenia lekárov, ktorí v rozpore so závermi expertov propagovali použitie antimalarika hydroxychlorochín na liečbu ochorenia vyvolávaného novým koronavírusom. Zároveň bagatelizovali potrebu nosenia rúšok ako účinnej ochrany pred šírením nákazy. 

- Reklama -