Počas predvolebnej kampane sa stretával s politikmi a zúčastňoval debát ako bývalý vyšetrovateľ Gorily. V skutočnosti bol Kyselica vojenským tajným

0
Lukáš Kyselica (OĽaNO). Foto: TASR

Štátny tajomník ministerstva vnútra a bývalý šéf tímu Gorila Lukáš Kyselica kandidoval vo voľbách do parlamentu ako tajný príslušník Vojenského spravodajstva. Túto  informáciu priniesol Denník N.

Na predvolebných stretnutiach s politikmi, či debatách teda vystupoval Lukáš Kyselica,  bývalý vyšetrovateľ Gorily kandidujúci za OĽaNO ako tajný príslušník Vojenského spravodajstva, čo je tajná služba ministerstva obrany.

Kyselica bol podľa denníka N príslušníkom vojenskej tajnej služby od 1. októbra 2019, keď oficiálne odišiel z polície, až do 19. marca 2020, keď si na druhý deň prevzal dekrét novozvoleného poslanca Národnej rady.

Kyselica vo Vojenskom spravodajstve spadal pod svojho vtedajšieho šéfa Jána Balciara, ktorý má podozrivé majetkové pomery. Nový minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) Balciara po nástupe odvolal z funkcie.

Meno Balciar nie je neznáme ani súčasnému ministrovi vnútra Mikulcovi,  ktorý tvrdil, že celú diskreditačnú kamaň proti  nemu, keď mu našli v aute mikrokartu s utajovanými informáciami riadilo vtedajšie vedenie Vojenského spravodajstva, konkrétne aj vtedajší riaditeľ Ján Balciar.

Pripomeňme, že práve Kyselica nanominoval na post generálnej tajomníčky služobného úradu MV SR Annu Bilecovú. Tá odišla hneď  po vymenovaní, keď sa medializovalo, že  ako kontrolórka na Daňovom úrade v Michalovciach figurovala v kauze podvodných odpočtov DPH okolo miestneho podnikateľa Ladislava Piptu.

Minister obrany Naď (vľavo hore) vyhlásil, že Kyselicovi (vpravo hore) verí. (Foto: TASR)

Na kauzu už reagoval minister obrany Naď.  

„Minister obrany SR Jaroslav Naď na základe informácií, ktorými ako minister obrany nateraz disponuje, môže s pokojným svedomím povedať, že Lukášovi Kyselicovi dôveruje,” uviedla jeho hovorkyňa  Martina Kovaľ Kakaščíková.

Dôvod nedôverovať Kyselicovi nevidí ani minister vnútra Mikulec.  

„Minister vnútra Roman Mikulec z titulu svojej funkcie nemá oprávnenie vedieť, kto bol, či je príslušníkom Vojenského spravodajstva. Na základe informácií, ktorými pán minister disponuje, nemá momentálne dôvod nedôverovať štátnemu tajomníkovi Lukášovi Kyselicovi,” komentovala Túrosová.

- Reklama -