Sústrasť Dolinayovým blízkym vyjadrujú aj Slováci zo zahraničia

0
Vladimír Skalský, predseda Svetového združenia Slovákov v zahraničí. Foto: TASR

Svetové združenie Slovákov v zahraničí (SZSZ) vyjadruje úprimnú sústrasť blízkym štátneho tajomníka Ministerstva kultúry SR Vladimíra Dolinaya, ktorý zahynul v sobotu popoludní pri dopravnej nehode. Združenie ho označilo za veľkého priateľa zahraničných Slovákov. Informoval o tom predseda Vladimír Skalský.

„Je to neskutočne smutná správa o veľmi dobrom a milom človeku. Pôsobil aj ako vyslaný učiteľ medzi Slovákmi v Rumunsku, neskôr založil krajanskú kaviareň Kalab. Vďaka Vladkovi to bolo neuveriteľne prívetivé, pozitívne miesto,” zaspomínal si Skalský, ktorý pôsobí zároveň ako riaditeľ Slovenského domu v Prahe či člen Výboru Rady vlády SR pre kultúru.

Dolinaya vymenovala vláda do funkcie 1. júla. Štátny tajomník bol známy z pôsobenia v komunálnej politike, bol poslancom mestskej časti Bratislava-Petržalka, hlavného mesta SR Bratislavy i Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Okolnosti dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania, vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie za trestné činy usmrtenia a ublíženia na zdraví.

- Reklama -