Nemecko: Lietadlo sa zrútilo na dom po zrážke s balónom

0
Traja ľudia prišli o život v nemeckom meste Wesel v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, keï malé lietadlo narazilo do obytného domu. Foto: TASR/AP

Lietadlo, ktoré sa v sobotu popoludní zrútilo na strechu domu v nemeckom meste Wesel v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, narazilo ešte predtým do teplovzdušného balóna. Uviedli to pre miestne médiá očití svedkovia nehody, pri ktorej zomreli traja ľudia a ľahké zranenia utrpelo malé dieťa, napísala spravodajská stanica Sky News.

Miesto nehody polícia uzavrela a sú tam naďalej prítomní hasiči i záchranári.

„Počas prvej obhliadky domu boli v podkroví nájdené tri telá,” citovala hovorcu polície v meste Wesel Sky News. „V tomto okamihu nemôžeme poskytnúť nijaké informácie o ich identite. Ešte stále vyšetrujeme príčinu nehody,” dodal s tým, že na preskúmanie budovy používajú aj pátracích psov, keďže nemajú spoľahlivé informácie o tom, kde sa nachádzajú pilot a spolupilot.

Strecha obytného domu, do ktorej lietadlo narazilo, začala horieť a požiar takisto úplne zničil aj podkrovný byt. V tomto byte žila žena so svojím dvojročným dieťaťom, uviedol podľa agentúry DPA zastupujúci šéf miestnych hasičov Robert Meyboom.

Dieťa našli hasiči s menšími poraneniami. Polícia však predpokladá, že jeho matka je jednou z obetí nehody. Ďalšie dve obete boli zrejme osoby nachádzajúce sa v ultraľahkom lietadle modelu TL 96, dodal Meyboom.

Predseda tamojšieho spolku priateľov leteckých športov Achim Strobel pre DPA povedal, že na palube lietadla boli dvaja muži.

Lietadlo podľa policajného hovorcu polície vzlietlo v meste Marl, následne malo medzipristátie vo Weseli a po opätovnom vzlietnutí krátko na to havarovalo.

- Reklama -