Rozkol v SNS. Hrnko a ďalší sa dištancujú od políciou vyšetrovaných nominantov SNS. Boli to vraj Dankovi ľudia, nie SNS

0
Anton Hrnko (Autor: TASR)

NAKA vyšetruje kauzy ako Dobytkár, Štátne lesy či Tipos, ktoré sa priamo či  nepriamo spájajú s nomináciami SNS. Bývalý poslanec NR SR za túto stranu Anton Hrnko vyzýva v tejto súvislosti členov SNS, aby sa verejným vyhlásením dištancovali, lebo nešlo o nominácie strany, ale vyslovene jej vtedajšieho predsedu Andreja Danka.

„V súvislosti s vypočúvaním A. Danka na NAKA 23. júla 2020 opäť vzniká otázka zodpovednosti za národniarske nominácie ľudí v rôznych štátnych orgánoch a agentúrach,” píše na sociálnej sieti Hrnko. 

„Vedomí si plnej zodpovednosti za politiku SNS v predchádzajúcom období vyhlasujeme, že žiaden z vyšetrovaných nikdy nebol členom SNS a do funkcií, v ktorých mali vykonávať trestnú činnosť, ich nenominoval žiaden orgán SNS. Ak na tých miestach pôsobili ako nominanti SNS, tak to boli nominanti predsedu strany A. Danka a vedenie strany sa o nich dozvedali buď z tlače alebo vôbec nie. Preto ani nevieme, či nevzniknú ďalšie kauzy, ktoré budú spájané s SNS, ale v skutočnosti by mali byť spájané iba s jej predsedom, ktorý stranícke orgány nikdy o svojich nomináciách neinformoval a v prípade spochybňovania nominácií alebo upozorňovania na činnosť údajných nominantov SNS sa správal agresívne proti tým, ktorí ho o tom informovali,” uvádza sa vo vyhlásení, ktoré zverejnil Hrnko. Podpísaní sú  aj bývalý poslanec Štefan Zelník, predseda krajskej organizácie SNS v Banskej Bystrici Štefan Turek, predseda Krajskej organizácie SNS v Žiline Erik Gemzický a bývalý štátny tajomník MV SR Rudolf Urbanovič.

„Len takým spôsobom sa môže ešte SNS vôbec niekedy uchádzať o hlasy voličov a byť aj v tejto snahe úspešná. V opačnom prípade, teda, že sa opäť staré hriechy zametú pod koberec a strana sa nevyčistí od prospechárov a pseudovlastencov, SNS nemá budúcnosť,” uzatvárajú členovia SNS.

- Reklama -