Riaditeľom podniku Lesopoľnohospodársky majetok Ulič je Mário Perinaj

0
Zľava riaditeľ štátneho podniku Lesopoľnohospodársky majetok (LPM) Ulič Mário Perinaj a minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský (OĽaNO). Foto: TASR

Novým riaditeľom štátneho podniku Lesopoľnohospodársky majetok (LPM) Ulič sa stal absolvent Lesníckej fakulty Technickej univerzity vo Zvolene Mário Perinaj. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Anežka Hrdá.

Priblížila, že na pôde MPRV SR sa uskutočnilo druhé kolo výberového konania na post riaditeľa štátneho podniku Lesopoľnohospodársky majetok Ulič. Zúčastnil sa na ňom jeden uchádzač, ktorý ako jediný získal v prvom kole predpísanú hranicu úspešnosti 70 %.

Hovorkyňa pripomenula, že prvé kolo sa konalo v sídle štátneho podniku LPM Ulič. Prihlásili sa doň traja uchádzači, ktorí absolvovali odborný test a prezentácie stratégie rozvoja LPM Ulič.

Spresnila, že uchádzač na post riaditeľa absolvoval v druhom kole osobný pohovor s komisiou, ktorá overila jeho odborné znalosti, kompetencie, všeobecný prehľad, manažérske schopnosti a zručnosti. Na základe celkového hodnotenia rozhodla, že Perinaj dosiahol hranicu úspešnosti, a preto sa stáva novým riaditeľom LPM Ulič.

Výberová komisia postupovala podľa Hrdej v zmysle metodiky výberových procesov na manažérske pozície v štátnych podnikoch. Členmi komisie boli Vladimíra Fabriciusová, generálna tajomníčka služobného úradu MPRV SR, Martin Nevolný, poverený generálny riaditeľ sekcií poľnohospodárstva a potravinárstva MPRV SR, Michal Tomčík, generálny riaditeľ sekcie lesného hospodárstva a spracovania dreva MPRV SR, Ľuboslav Mika, riaditeľ odboru životného prostredia Lesy SR a Jozef Salaj, zvolený zástupca zamestnancov LPM Ulič.

Hrdá dodala, že význam štátneho podniku Lesopoľnohospodársky majetok Ulič spočíva najmä v poľnohospodárskej výrobe, hospodárení na lesnom pôdnom fonde, ale aj v ochrane prírody, keďže sa tam nachádzajú Národný park Poloniny, Medzinárodná biosférická rezervácia Východné Karpaty, ale aj Karpatské bukové pralesy (UNESCO).

- Reklama -