Štáty opäť zavádzajú obmedzenia, počet infekcií stúpa po celom svete

0
corona, world, mask
Ilustračná snímka. Foto: Pixabay

Európa zaznamenala vo štvrtok celkovo vyše tri milióny prípadov nákazy koronavírusom. Výrazný nárast v počtoch infekcií hlásia po celom svete od Belgicka po Tokio a Melbourne, čo donútilo úrady znovu zaviesť obmedzenia pre občanov, sumarizovala situáciu tlačová agentúra AFP.

Kým zákonodarcovia Európskej únie dôkladne skúmali obrovský balík pomoci pre svoje poškodené ekonomiky, OSN vyzvala na zabezpečenie aspoň základného príjmu pre najchudobnejších ľudí na svete, lebo to pomôže spomaliť šírenie pandémie. Červená kríž zasa varoval pred “masívnou” novou vlnou migrácie, spôsobenou ekonomickými škodami.

Európa má teraz pätinu z celosvetových vyše 15 miliónov prípadov nákazy a stále je najťažšie zasiahnutým kontinentom v počte úmrtí – zaznamenala ich 206 633 z celosvetového počtu 627.307.

Na summite EÚ tento týždeň schválili hlavy štátov a vlád ozdravný plán pre ekonomiky zničené pandémiou v celkovej výške 750 miliárd eur.

„Reakcia Európy je lepšia než reakcia Spojených štátov alebo Číny,” vyhlásil predseda Európskej rady Charles Michel vo štvrtok v europarlamente v Bruseli.

- Reklama -