Gröhling avizuje prísne opatrenia na školách v rizikových oblastiach

0
Branislav Gröhling, minister školstva. Foto: archív B. G.

V prípade, že by na Slovensku vypukla druhá vlna nového koronavírusu, na školách v rizikových oblastiach budú platiť prísne opatrenia. V krajnom prípade môže dôjsť aj k ich zatvoreniu. Uviedol to minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) na sociálnej sieti.

„Na školách, ktoré nebudú v miestach nákazy, bude prebiehať vyučovanie štandardne, ale aj s dôrazom na dezinfekciu a hygienické opatrenia,” poznamenal minister. Zároveň avizuje, že do budúcna plánuje rezort školstva postupovať individuálne podľa každého regiónu a situácie v ňom. Regionálne úrady verejného zdravotníctva budú sledovať ohniská nákazy a na základe toho budú rozhodovať.

Šéf rezortu školstva poznamenal, že od 17. augusta budú školám zasielať manuál, od materských až po stredné školy vrátane internátov a jedální. Rovnako sa vypracujú odporúčania aj pre vysoké školy a ich internáty, ako aj odporúčania v súvislosti s prijímaním zahraničných študentov.

„Okrem toho v prípade dištančného vzdelávania pripravujeme aj opatrenia pre sociálne znevýhodnených žiakov a plánujeme posilnenie portálu Učíme na diaľku,” uviedol minister na sociálnej sieti. Ako dodal, materiály pripravujú aj samosprávy a iné ministerstvá.

- Reklama -